A képen nem Hajni van. :))

Nem szoktam itt írni, de nagyon sok levelet kapok Tőletek a bloggal kapcsolatban – FlyLadyről, nem Flyladyről, csak úgy. Borzasztóan jól esik, és imádom olvasni őket. Mindegyik különleges, mindegyiket megbecsülöm, külön mappában őrizgetem, és bevallom, néha újraolvasom őket. :)

Hajni hétfőn a 15. naphoz tartozó levelet kapta, amiben azt kérdeztem, hogy most, hogy a program felén túl van, milyen változásokat lát. És megírta. Engedélyével megosztom a levelet Veletek is.

Szia-szia,

megelőztél! :-))
Éppen a mai délelőttön gondoltam arra, hogy már a felénél tartok, így írni kellene, hogy eddig milyen ügyesen tudok uralkodni a lakásban lévő káoszon, sőt, lassan már meg is semmisül… :-)

Szóval, most elmesélem, hogy hogyan jutottam el idáig.
Talán egy kicsit más lesz, de ehhez hasonló sztorit már biztosan jópárat hallottál… :-))

Ami adott volt:

- egy lakás, elég nagy és elég könnyen koszolódik, porosodik
- egy munkahely, ami nem mindig 8 óra
- szombatonként iskola, amire házi feladatot is adnak, és elég sok a tanulnivaló is
- egy terasz, a rajta lévő kerti garnitúrával, virágokkal, átjáró állatokkal, stb.

Gondolom, hogy eddig mindenkinek egyforma az eleje…. de én egy kicsit másképpen folytattam…
- mivel nem volt elég időm, ezért kéthetente szombaton jött egy házi segítő, aki porszívózott, felmosott, törölgetett, wc, fürdőszobák, vasalt…. szóval mindent megcsinált, amire nekem nem volt időm…

A lakás gyönyörűszép volt szombat délutántól kb. szerdáig, csütörtökig, után beállt a káosz… tehát jó lett volna, ha ismét jön szombaton, de neki sem volt több ideje, és én sem vagyok milliomos….

Aztán az egyik internetes oldalon olvastam, hogy az egyik kommentelő az FL-módszerrel megoldotta a káosz problémáját.
Az első reakcióm az volt, hogy persze, nem jár dolgozni, kicsi a lakás, stb., de azért kíváncsi voltam nagyon, hogyan is boldogul.
Ezért fogtam magam, végigolvastam a teljes programot, aztán szkeptikus maradtam, mert ugyebár egy mosogató fényesítése és 15 perc a csipogóval, majd eltünteti a káoszt… Nem hittem benne…

De azért bele-beleolvastam a kommentelők beszélgetéseibe és rájöttem, hogy ők is így kezdték, de még mindig nem mertem belevágni…

Aztán elérkezett az augusztus 20-21-i hétvége. Én a teljes 2 napomat takarítással, törölgetéssel, felmosással stb. fontos dolgokkal töltöttem, a ház nem lett teljesen tiszta, én viszont hullaként rogytam össze délután…
Na, ez volt a vége!
Feliratkozás, motivációs levelek és jelentem, hogy a dolog működik!!!!!!!!!!!!

Lehet, hogy az is belejátszott, hogy egy-két lakásrészletnél nem a legaljáról kellett kezdeni, hiszen valamelyest tiszta volt, de akkor is egyszerű, átlátható és megmaradó rend alakult ki!!!!!!!

Soha nem gondoltam volna, hogy 15 perc alatt ennyi mindent meg lehet csinálni! Olyan röpke kis gondolatnak tűnik, aztán végeláthatatlan időtenger lesz belőle…
Az már csak hab a tortán, hogy zuhanytisztításra bőven elég ez a 15 perc!

Sőt, azt is észrevettem, hogy a mosógép sem reklamál, ha csütörtök délután indul el, nem pedig szombaton egész nap forog…

Nagyon-nagyon köszönöm, hogy megírtad ezt a programot, hogy életben tartod, és talán azért érdemelsz a legnagyobb köszönetet, hogy mellettem még nagyon-nagyon sok nőnek visszaadtad a hitét, hogy érdemes ezzel foglalkozni, mert megéri.
Folytatom tovább a programot, csinálom, mert még maradtak a lakásban fekete lyukak, de bízom benne, hogy előbb-utóbb mind eltűnik majd!

Sok-sok kitartást kívánok, majd a program végén jelentkezem!

Szeretettel ölel:
Hajni

És mivel már többen kértétek, hogy legyen egy hely, ahova a FlyLadys sikertörténeteiket írhatják az emberek, íme, legyen ez az. A hozzászólások között várom a Ti sikersztoritokat! Hátha valakinek ez adja meg az utolsó lökést. :)

(Mielőtt a torkomnak ugranának egyesek, akármennyire is evidensnek tűnik, a biztonság kedvéért leírom: egyáltalán nem elvárásom minden olvasómtól, hogy FlyLadyzzen, sőt, senkitől nem az. Ha nem akarod, ne csináld. Még csak tetszenie se kell, tartsd nyugodtan badarságnak az egészet, megvan hozzá a jogod. :) Mi csak szeretnénk békében takarítani. :))