Könnyű & gyors adventi naptár ötletek

Ha az adventi koszorú alapelvét már lecsupaszítottam, akkor megpróbáltam ugyanezt játszani az adventi naptárral is. A “képletem” a következő: kell 24 valami. Hogy ebbe lehet-e pakolni apró ajándékot, karácsonyfadíszt, vagy lehet ráírni feladatot, élményt, idézetet, vagy egyszerűen csak minden nap leveszünk/felrakunk egyet, hogy lássuk, ahogy telik az idő, az részletkérdés. Várakozni, készülődni jó, és bankot robbantani se kell hozzá, sőt, még kézügyesség se szükséges, hogy ezt megtehessük. Nézz körül, hogy miből van otthon 24 darab! Csipeszből? Fél pár zokniból? WC-papír gurigából? Borítékból? Címkéből? Gyufás skatulyából? Kisvödörből? Befőttes üvegből? Konzervdobozból? Cserépből? Papírfecniből? Cérnaorsóból? Mézeskalácsból? Ereszd szabadon a fantáziádat! :)

Kategória: Karácsony, Kreatív

Hozzászólások

 1. mondta

  jó hogy emlékeztetsz, tavaly az utolsó pillanatban lett meg a naptáram, mert azt hittem, hogy a november 31 napos :D én eddig ilyeneket csináltam: http://fxtina.blogspot.com/2010/12/adventi-kalendarium.html , http://fxtina.blogspot.com/2009/12/tavalyi-adventi-naptar.html , http://fxtina.blogspot.com/2009/12/ugy-nez-ki-sikerult-hat-akkor.html
  a férjem jobban szereti az adventi kalendráiumot, mint magát a karácsonyi ajándékot :D és a legjobb, hogy évről-évre elfelejti, és mindig újra és újra meglepődik, amikor december elsején reggel megtalálja a minipakkokat :D

 2. Veronika mondta

  Ezek is nagyon cukik! Az most már gyerekjáték lesz, hogy maga a naptár megszülessen, na de a tartalom!
  Van valami ötletetek, hogy egy másfél évesnek mit lehet csomagolni? Cukrot, csokit még nem kap, max. a mézeskalács jöhet szóba, meg az aszalt gyümölcsök jutottak eszembe eddig. A picike játékok sem működnek, mert még szájbatömős a pöttöm. Szóval elég tanácstalan vagyok… Vagy ne görcsöljek, mert nem baj, ha minden nap ugyanazt találjuk a csomagokban?

  Úgy terveztem, hogy idén a férjem is kap adventi naptárat (eddig minden együtt töltött évben csak valahogy ránk zuhant a karácsony, de most már nagyon fontos a gyerek miatt is, hogy ne így legyen), neki azért jóval egyszerűbb minden napra mást kiötleni.

 3. dyva mondta

  8 éve készítek a férjemnek adventi naptárat. Mivel kedveli a jó fajta pálinkát, ezért minden évben 24 darab kis üveges (4 cl) pálinkát (tavaly pl. a teljes agárdi kollekciót) becsomagolom neki szép karácsonyi papírba, ráírom 1-től 24-ig a számokat – és sorba állítom az üvegeket a nappali könyvespolcán.
  Nem olcsó a 24 kis üveg pálinka, az idén lehet, hogy csak egy literes üveggel veszek és bejelölöm rajta (fentről lefelé) 4 centenként – a napokat.

 4. mondta

  Aranyos ötlet ez is, amit itt a második naptárnál találtok:http://kokojszi.blogspot.com/2011/11/ket-adventi-kalendarium-otlet.html (Family Fun különszámából), nem kell berakni ajándékot, hanem minden napra vmi közös program, játék van beírva helyette. Via, gratulálok a bloghoz (“földidként” is, én is szombathelyi vagyok eredetileg, de jelenleg éppen Texasból olvaslak nagyon rendszeresen:))

 5. cstbrigitta mondta

  Most megfogtatok, mert gondolkodóba estem, mit adtunk tavaly a 1,5évesünknek, és igencsak törni kell a fejem, de sajnos nem ugrik be 1-2dolognál több…
  Mindenesetre ötletek 1,5éveseknek: buborékfújó, könyvecske (aminek oldalanként csak 1-1ábra van, szótanulós és kicsi :-)), új cumisüveg/itatós pohár, akkor cseréltük le a borostyán karkötőt nagyobbra, kisautó, LEGO duplo – esetleg darabonként szétszedve napokra, zsírkréta (szintén 6szín elég 6napra akár :-)), hűtőmágnes – ha szereti pakolgatni, kis plüssfigura, mesefilm dvd-n, lufi, labda, mesekönyv, kocka kirakó, ablakmatrica, sapka/sál, testápolós cuccok/fürdető/fogkefe, műanyag tányér/pohár/étkező szett, és nekünk azért becsúszott 1-1csoki is :-)
  Próbálunk mindig olyan dolgokat keresni, amik nem terhelik meg nagyon a pénztárcát, esetleg hosszútávon is hasznos holmik és amit egyébként is megvennénk neki.

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)