Dekorációs betűk fonalból és kartonból

Imádom a kandallópárkányra állított karácsonyi “joy” és “hope” feliratokat – az angol nyelvnek nagy előnye, hogy rövid, ékezetmentes, kifejező szavak vannak benne, és ha az ember lánya betűkészítésre adja a fejét, nem kell 5-nél többet legyártania (még néhány népszerű felirat: love, peace, dream). De persze magyarul az igazi, és annyira nem nehéz egy ékezetet eszkábálni az e-betűre, hogy kijöjjön a “hit, remény, szeretet”, vagy éppen a “béke”. Mutatós lehet még az “álmodj” és a “higgy” is, és persze karácsonytól függetlenül jó kis neveket, monogramokat lehet készíteni gyerekszobába vagy a hálószobába. A készen kapható betűk (hobbyboltokban pár száz forintért láttam darabját) alternatívája ez a kartonból és fonalból készített verzió: a betűket kétszer kell kivágni (eleje – háta), majd olyan vastag csíkokat kell vágni, amilyen vastag betűket szeretnénk, ezeket pedig ragasztószalaggal rögzítjük az előlaphoz és a hátlaphoz. Ha megvan a 3D betűnk, jöhet a tekergetés – itt nagyon szépen le van fotózva lépésről lépésre, angoltudás nélkül is követhető, a kész betűk pedig természetesen nem csak a kandallóra kerülhetnek ,hanem asztalra, polcra, ablakpárkányra… Képek: Jen Loves Kev.

Milyen magyar szavak néznének még ki jól szerintetek ilyen betűkből?

Kategória: Dekoráció, Karácsony, Kreatív

Hozzászólások

 1. klumpacska mondta

  Szerintem nagyon jól mutat, bár én nem magyar szavakat tennék ki, hanem megmaradnék az angol szavaknál. :)

  Valahol láttam, hogy a LOVE szót könyvtartónak használták. A “LO” került a könyvsor elejére és “VE” ment a legvégére. Bár az nem kartonból volt, hanem valami nehezebb anyagból, talán gipszből, de a franc se emlékszik már rá :)
  http://www.argos.co.uk/static/Home.htm
  Talán ezen az oldalon láttam.
  (Itt nagyon-nagyon sok jó dolog van, annyi a gond, hogy ez csak megrendelős (vannak boltjaik is, nem csak neten tudsz rendelni) – webáruházas, nem olyan, mint pl. az IKEA, hogy meg tudod nézni élőben is, mielőtt megveszed. Már többször rendeltem, először mindig félve, de soha nem csalódtam :) )

 2. kkriszta mondta

  Egyszer rég maradék mézeskalács tésztából sütöttem ki a fiúk nevét. Folyóírással készült rögzített ékezetekkel és a gyerekszoba bejárata fölé, az ajtókeretbe ütött gombostűkre került. Jó néhány hónapig bírta, amíg meg nem szívta magát a lakás párájával, akkor aztán darabokban lepotyogott.
  Azóta született még egy fiunk és megint mézeskalács szezon van…

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)