Három ünnepi smink

Ronnie Peterson színes sminkeket varázsolt Isabel Hickmann modellre egy fotósorozathoz (a teljes sorozat itt megtekinthető). Kiválogattam a három kedvencemet, amik szerintem az ünnepekre is tökéletesek lennének – bogyószínek, élénk ajkak & körmök, hangsúlyos pirosító… meseszép. Palettát is készítettem hozzájuk, hogy könnyebb legyen eligazodni rajtuk. Meglepő, mennyire ütős a türkiz köröm és a meggyes száj együtt! Imádom. :) A kép klikkre nő!

Kategória: Karácsony, Szépség

Hozzászólások

 1. l2njpy mondta

  Sok blog meg egyéb helyek is tele vannak ilyesmivel, hogy ünnepi smink, meg szép ruhák karácsonyra, meg ilyesmi.
  És például nálunk egyáltalán nem szokás kiöltözni karácsonykor. Ez persze nem azt jelenti, hogy zsírfoltos macinaciban vagyunk, de elképzelhetetlennek tartjuk, hogy mondjuk tűsarkúban vagy egyáltalán utcai cipőben mászkáljunk otthon meg full sminkben, öltönyben, kosztümben, kis feketében együk a töltött káposztát. És ilyen szép ruhában nem is tudnánk bekuckózni a foteljainkba, hogy megnézzünk valami jó kis karácsonyi filmet este.
  De egyébként kinél hogy szokás?

  • mondta

   A rokonlátogatásra sem csíped ki magad egy kicsit se? :)
   A nyuszis mamusz és a tűsarkú tengelyen középen van például balerinacipő, és a holtfáradt arc meg a full smink között mondjuk egy kis pirosító és szempillaspirál. :)

   Nálunk úgy volt otthon még a szüleimnél, hogy fadíszítés után elmentünk otthonról, szóval akkor már eleve felöltöztünk nem otthoni ruhába, aztán hazaérkezés után volt az, hogy bedugtuk a karácsonyfa égőit (akkor láttuk először teljes pompájában, hiába mi díszítettük), szólt a zene, égett a gyertya, ajándékozás, stb. Most kettesben is valami hasonlót próbálunk kivitelezni, bár nincs autónk, úgyhogy a régi családi “körbeautózzuk a környéket és megszámoljuk a karácsonyfákat az ablakokban” tradíciót nem tudom folytatni már jó pár éve, de majd eljön annak is az ideje. :) Gyalog is megoldható, csak nem lesznek olyan nagy számok, mint kocsival. :)
   Én szeretem megadni a módját az ünnepnek, és én pont akkor érezném magam tök kényelmetlenül, ha a karácsonyi fotókon tök szimpla otthoni ruhában lennék (ami soha nem zsírfoltos akkor sem, ha nincs karácsony, de mégis csak egy egyszerű póló+alsó). Az esti bújós filmnézéshez pedig át lehet öltözni, napjában háromszor úgyis megteszem, ha ki-be járkálok a lakásból, mert nem szeretek utcai ruhában itthon lenni én sem, de az ünnep az ünnep, és nekem nem fáj, hogy főzőcske és díszítés után az ajándékátadás idejére egy vagy két órára kicsit átöltözzek és jól érezzem magam. Ezek a tippek azoknak szólnak, akik hozzám hasonlóan ünnepelnek, de nem előírás, és nem ítélkezés azok felett, akik máshogy döntenek.

   • Emese mondta

    Én imádok sminkelni, és ilyenkor jól kiélhetem magam :)))
    Hétköznap az irodába visszafogott-üzletasszonyosnak kell lenni úgyis.
    Mivel nem itthon töltjük az egész karácsonyt, és hozzánk is jönnek vendégek, megtisztelem őket vele, hogy nem a szokásos otthoni farmer-póló-mezítlábast adom elő :D

 2. l2njpy mondta

  Jaj, én sem ítélkeztem, csak kérdeztem:-)
  És hát, ahány ház, annyi szokás.
  Nálunk speciel abszolút nincs rokonokhoz mászkálás, se jövés-menés, mert mindenki messze lakik.
  Így volt ez gyerekkoromban is, és épp ezt imádtuk, imádjuk, hogy otthon vagyunk, jókat eszünk, társasozunk, olvasunk, filmezünk, csak mi 4-en a kis család. Másoktól mindig hallgattuk, hogy elfáradtak meg rohanás volt, nem élvezték, mert csak úton voltak, mi meg ezt sose értettük, mert mi ilyenkor éppenhogy bekuckózunk.
  A rokonság hatalmas, és rengeteget vagyunk együtt egész évben (szülinapok, szüretek, közös nyaralások, stb., stb.), de a karácsony az mindenkinek a sajátja mifelénk.

  • mondta

   Hidd el, lehet lazán, görcs és erőlködés nélkül karácsonyozni sminkben és csinos ruhában is, nem fekete-fehér ez! :) Mi is maximálisan kiélvezzük az ünnepeket, az a lényeg. De nekem ez attól különleges, hogy rákészülök. Máskor is főzök és fogyasztok ebédet meg vacsorát itthoni ruhában, nem szeretném, ha ez csak attól lenne különleges, hogy mellesleg áll egy hatalmas fa a szoba közepén. :) Szóval nekem ez a motivációm arra, hogy lesegetem a sminkeket és tervezgetem a dolgokat. Akkor is, ha nem látja senki, csak a férjem meg a nyúl. :)

   • Emese mondta

    Mi is jókat eszünk, társasozunk, filmezünk, olvasni mondjuk csak amíg gyerekek voltunk, vagy most akik gyerekek, mert mi, felnőttek (ó, de fura, hogy már én is az vagyok :)) élvezzük egymás társaságát, hogy nem kell rohanni, nem kell másnap-harmadnap munkába menni … szerencsére nagyon messze senki nincs, úgyhogy nem utazásból áll az ünnep, és a hagyományos családi meghívások sem vágják egymást keresztbe, az én családomhoz és a pároméhoz is eljutunk egész napokra:)

 3. rongybaba mondta

  nálunk kicsit fordított a helyzet:

  szenteste kettesben vagyunk, ilyenkor a férjem szövetnadrág-ingben van (azért nem öltönyben, mert ő a konyhatündér is közben), én pedig felveszem a karácsonyi ruhámat (pár éve kaptam tőle karácsonyra, és szinte csak ilyenkor veszem fel, gyönyörű egyébként, csak ritkán van alkalom rá). a ruhához tűsarkú passzol, és legalább nem kell benne sokat gyalogolni, mert itthon vagyunk :-) nekem fontos, hogy csinosak legyünk, egymásnak is. és mivel idén megtanultam sminkelni, ezért én is lesem már az ünnepi sminkeket :-)

  az ünnep másnapján csinosan, de nagyon melegen kell öltözni a templom miatt, mivel ott hideg van. szövetnadrág, bundakabát.

  mise után a nap hátralévő része és a további napok a tágabb családról szólnak, ilyenkor már farmer és csini pulcsi van.

 4. l2njpy mondta

  Istentiszteletre mi is irtó vastagon felöltözünk, mondjuk csakúgy, mint minden vasárnap, mert jégverem a 600 éves templomunk,bár van padfűtés.

  Egyébként tényleg nem akartam ellenkezni, csak érdeklődtem, ki hogyan csinálja. Nálunk egyébként olyan meleg van a hülye központi fűtés miatt, kb. 27 fok sajnos, hogy meg is őrülnénk kosztümben, nyakkendőben meg nylonharisnyában:-)

 5. mondta

  A jobb oldali smink szemhéjporából érdekelne a kicsit sötétebbik árnyalat, jó minőségű márkából, art deko pl. Régen volt ilyenem, tök jó játszani az árnyékokkal azon a területen, a sima homokszínnel és ezzel trükközve szebb lesz, mint csak egy világos színnel.
  De pont olyat, ami az én bőrszínemhez illik, sehol nem találok, külföldön sem. Ez az én küldetésem. :D

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)