Smink-inspiráció Adele-től

Adele nagyon helyes és tehetséges lány, és mindig kifogástalan a stylingja és a sminkje, bár annak kevésbé örülök, hogy általában fekete ruhákat adnak rá. Ha jó a szabás, 42-es méret felett is lehet (sőt! kell!) színeket hordani, attól, hogy valaki nem botsáska, nincs eltiltva a szivárványtól.

Szinte már védjegye lett az erőteljes, kihúzott szem, amihez általában matt, színezett ajak párosul. Három olyan fotót választottam, amin szerintem nagyon szépen ki van sminkelve, és érdemes ellesni az ötleteket.

Az első smink a leghangsúlyosabb, a szemkontúron kívül csokibarna szín került a mélyítővonalra is. A szájszínét imádom, nagyon jól áll neki! A második smink igazi télies, az ajak tompított, és az alsó szempillasorból induló fehér vonal igazán bájossá teszi az egész megjelenést. A harmadik szerintem a legegyszerűbben reprodukálható: a bőr természetes színénél kicsit sötétebb festék kerül a szemhéjra és a mélyítővonalra, majd jöhet a vastag, cicás tus, és sok szempillaspirál. A szájra elég egy színkiemelő rúzs vagy sima ajakápoló. A fekete végű francia manikűr dob egy dögös csavart az egészre, de anélkül is bőven gyönyörű, nem muszáj ennyire bevállalósnak lenni. :) A kép klikkre nő, hogy jobban áttanulmányozhassátok!

Nektek melyik a kedvencetek?

Kategória: Szépség

Hozzászólások

  • mondta

   Ne haragudj, ha félreérthető volt, a divatvilág szemszögéből írtam. Mert az ideális modell nem vékony vagy egészséges (slim, fit), hanem csont és bőr (skinny) – a szó is erre utal. Aki 38-as méret, az már “plus size”, de közben rájuk közlik, hogy igazi nők, holott egy 34-es is igazi, és nő is (meg a 42-es és a 48-as is). Ettől függetlenül amikor öltözni kell, az állítólagos “igazi nők” csak alaktalan lebernyegeket és főként fekete cuccokat találnak az üzletekben. Tiszta ellentmondás.
   Szóval ne vedd magadra. ♥

 1. szamiii mondta

  Nekem a második tetszett meg nagyon, mindenképp kipróbálom az ünnepek alatt!
  Alkalmam az bőven lesz rá, mert több helyen is jelenésünk van, mozgalmas-csodaszép időszak lesz, ha minden jól megy. Család-barátok, evés-ivás, egymásnak örülés … és egy ilyen tuti smink, csak jó lehet! Köszi az ötletet!

 2. evuka mondta

  Első hozzászólásom :) De már a családot is megfertőztem urban:eve imádattal… Nekem a bal oldali jön be a legjobban, közvetlen utána a jobb, főleg a köröm! A sötét ruhákhoz meg csak annyit, hogy itt Skóciában sokan öltöznek ilyen “sötéten” (bár vannak akik meg annyira színesen, hogy csak lesel…), pedig jobban földobná a hangulatot egy kis szín! Viszont a sminkek mindig nagyon erősek, már 14-15 éves lányokon is, sok pirosító, sok rúzs, élénk körömlakkok.

 3. evuka mondta

  Huh, igen, iskolába is! Egyenruha, meg annyi pirosító, amennyit én még egy buliba sem raknék magamra. Annak tudtam be, hogy az erős smink jobb kedvre derít, egy mentálhigiénés barátnőm szerint, és hát, itt ebben a sötétségben, hidegben, állandó esőben az igencsak elkel. De az első hónapokban nagyon sokkoló volt. Mára már megszoktam. :)

 4. Kttoti mondta

  Sziasztok!
  Én is először szólok hozzá a blog-hoz, pedig már február óta lelkes olvasója vagyok. (Jillian Michaels kulcsszóval jutottem ide. :-)) 39 éves voltam nemrég, és kb. 2 hónapja sminkelem magam. Addig semmi (max. folyékony alapozó, pirosító és spirál), mert fogalmam sem volt, hogyan kell.
  Autodidakta módon kezdtem el, különböző blog-okat, oldalakat olvasva. Igazából nem volt nagy kunszt és mára már sokszor megdicsérik idegen emberek is, tehát sokat tanultam . Én is azt hittem, ez elsajátíthatatlan a számomra, de kiderült, mégsem. Természetesen van még tanulnom, sőt, de szerintem jó úton haladok. :-)
  Pár link, ami sokat segít:
  Ezen indultam:
  http://tunderke.blogspot.com/2011/08/natur-smink-alapozo-nelkul-lepesrol.html
  Aztán rátaláltam erre:
  http://dorkasminkel.blogspot.com/
  És még kettő, professzionálisabb:
  http://www.lisaeldridge.com/video
  http://www.makeupgeek.com/
  Amire rájöttem, hogy (számomra legalábbis) elengedhetetlen, persze nem az első lépéseknél, a jó szemhéjalapozó és egy tuti satírózó ecset. Sajnos ez utóbbi (már ha nem a Sigmá-tól rendeled), az egyik legdrágább, MAC 217, de nekem nagyon megérte. (Főleg, mert szülinapomra kaptam a páromtól. :-))
  Tehát hajrá, küzdd le a Mumust, nincs lehetetlen! :-)

  Amúgy a középső a kedvencem, de mindegyik szép, bár a tussal tökéletes hadilábon állok még. :-)

 5. evuka mondta

  Tényleg! Az egyenruha és smink kapcsolata még nem jött az agyamba! :)
  Hú, ezeket a sminkes oldalakat biztos megnézem. A tusról én egyszer a nőilapozó oldalán találtam egy csajságtól ötleteket, videón, a lényege egy cellux. (nem emlékszem, hogy hívják, és most hirtelen arra sem, hogy mi is most anőilapozó neve, de ha beírod, automatikusan átvált.)

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)