Kedvenc karácsonyi filmek

Műsoron csakis a legjobbak, a legemlékezetesebbek. Az Igazából Szerelem Emma Thompson hálószobás sírása miatt – a legrealistább karácsony-ábrázolás, amit mozifilmben eddig megléptek. A Reszkessetek betörők 1. azért, mert örökre beleragasztja a fülembe a Rockin’ Around The Christmas Tree-t, és a 2. azért, mert gyönyörű benne New York. Muppeték Karácsonyi éneke, mert pár éve arra díszítettük a fát, és Brekit nem lehet nem szeretni. (A múltkor olvastam valakinél, hogy azt írta, Miss Röfi a lélekvezető állata – mélységesen megértem. :)) Az élet csodaszép, mert az volt a tavalyi filmünk, és mert nagy élmény volt volt pokrócba bugyolálva, gesztenyét pucolva megnézni. Drágán add az életed, mert Bruce Willis mindig jókor jön és menti meg a Karácsonyt. Télapu, mert amióta csak láttam gyerekként, azon filózom, hogy milyen lehet a manólány forrócsokija, amit ezer éve tökéletesít. Aludj csak, én álmodom — mert a legtündéribb film a világon, és remek a magyar szinkronja is. Az idei fő műsorszám a Csoda a 34. utcában 1947-es verziója lesz.

Ti mit néztek (újra) az idén?

Hozzászólások

 1. barja írta:

  Nálunk minden évben Igazából szerelem van a topon, ez állandó. Ehhez becsatlakozik időnként (ha az idő engedi) az Aludj csak, én álmodom! Imádom! Sandra és Bill annyira édesek benne, hogy elolvadok minden egyes alkalommal, amikor újranézem :). Idén lesz Reszkessetek betörők 1. tutira, talán 2. is :). És idén szeretném betuszakolni ebbe a rövidke ünnepi időszakba mindkét Karácsonyi éneket. Atya ég! Úgy érzem esélyem sincs :). Azt hiszem, érdemes lenne már ma elkezdeni…

 2. radyrpok írta:

  Mixed Nuts! Magyarul asszem Segítség, karácsony a címe, pont kellő mértékben vicces és giccses, plusz szerepel benne Juliette Lewis! :-) Minden évben leadja valamelyik csatorna, én minden évben megnézem.
  Az Igazából szerelem alap, de csak eredeti nyelven, a Die Hard és a Reszkessetek, betörők! is. A Csoda a 34. utcában az én listámon is rajta van, csak meg kell szerezni valahonnan.

 3. cstbrigitta írta:

  Nálunk most a gyerek miatt inkább a mesék vannak előtérben, de 2film még eszembe jutott:
  1. A grincs, mert Jim Carrey egy megunhatatlanul jó színész
  2. Mikulásné kerestetik, mert bár kissé sablonos csöpögős film, mégis van egy kis karácsonyi varázsa
  És csak hogy legyen még egy: A pót télapó, mert Whoopi Goldberg legalább olyan jó, mint Jim Carrey! :-)

   • Emese írta:

    Egyáltalán nem kár, hogy ismétlik, csak az a kár, hogy a kereskedelmi adók csomó reklámmal adják le. :(
    Múltkor néztem, hogy a Titanic-ot 4 és fél óra alatt sikerült leadniuk (már nem emlékszem, mennyi reklámblokk volt benne, de azt elkezdtük mérni, hogy 20 percnél több sosem ment le belőle megszakítás nélkül)

 4. rongybaba írta:

  az igazából szerelem a férjemmel, a legyetek jók, ha tudtok a szüleimmel, kíváncsi george karácsonya a tesómmal az állandó közös film.
  egyedül pedig a holidayt, és újabban a mindenki megvant nézem meg a készülődések közben.
  a legyetek jók, ha tudtok és a mindenki megvan ugyan nem karácsonyi filmek, de a mondanivalójuk nagyon passzol a karácsonyhoz szerintem, így ezek ezért vannak a listán.

 5. abed86 írta:

  Régen mindig leadták a Beethoven részeket. De nem is ezek jelentették nekem a karácsonyi filmeket. Inkább az Abigél, a Büszkeség és balítélet. Tudom, egyik sem karácsonyi film, mégis mindig ilyenkor adták le és így nekem összefonódtak a karácsonnyal. Témában amúgy az Igazából szerelem viszi nálam a pálmát :)

 6. Mirimanoo írta:

  Ha Karácsony, akkor nekem Ben Hur… valahogy bennem maradt, képes vagyok mind a 4 órát végigülni….

  Zeneileg szeretném a segítségeteket kérni, ha már Karácsony…. Anno a Zenebutikban (80-as évek vége, 90-es évek eleje) ilyenkor mindig leadtak egy klipet, lövésem sincs melyik elöadótól, csak annyira emlékszem hogy egy feketebajszos pasas volt, aki néha megjelent benne. A klip rajzolt volt, mesefilmszerü, egy családról szólt, apa, anya, kisfiú, kislány, téli szánkós, havas, karácsonyfás jelenetekkel, és a zenében csengettyüvel. Legalábbis nekem ez rémlik… Akkoriban imádtam, és ilyenkor mindig kísért, de az istennek se találtam rá a neten, a családból meg senki se mlékszik rá… Emlékszik esetleg valaki rá????

 7. írta:

  Nálam is kötelező az Igazából szerelem, mióta létezik a film, minden évben mással-máshogy-más körülmények közt-más lelkiállapotban, és mindig más és más szerelmi szál ragad meg :)
  Alap még a Karácsonyi lidércnyomás és imádom az Ollókezű Edwardot is!
  Idén pedig húgommal tervben van a gyermekkor emlékére a Maci Laci első karácsonya is! :)

 8. írta:

  már évek óta minden karácsonykor Hitchcock-filmeket nézünk, idén így, ebben a sorrendben: North by Northwest, Rear Window, The Man Who Knew Too Much.
  Még olyanok jutnak eszembe, mint az Impromptu, a Sleepy Hollow, a Woman In Black, The Others. Sosem rajongtam a kimondottan karácsonyi filmekért, de a felsoroltak valahogy mind a télhez meg az együttmozizáshoz tartoznak.

  • írta:

   Köszi szééépen! Évekkel ezelőtt láttam a filmet, de a címére mér nem emlékeztem. Azóta is mindig vártam, hátha leadják még a TVben, de ha adták is, én sosem vettem észre. Pedig annyiszor az eszembe jut, évközben is! Legutóbb épp pár nappal ezelőtt. :)
   Most pedig kíváncsi voltam, ez milyen film lehet, így rákerestem a neten, amint megláttam az első képet, rögtön tudtam, hogy kincsre leltem. Még egyszer köszönöm! :)
   Nálam csak egy elmaradhatatlan film van már évek óta, ez pedig a Lebilincselő Karácsony. Már kívülről tudom, de akkor is újra és újra meg kell néznem. :)

  • Mókus írta:

   Az nekem is! Van, hogy egy héten többször is megnézem és ez az elalvós filmem is, csak bekapcsolom és azon alszom el, persze szigorúan akkor, ha a férjem nincs itthon! :) A másik ilyen nálam a Büszkeség és balítélet és a Kéjjel-Nappal, bármikor újra tudom nézni őket. :)

 9. ritu írta:

  Most, hogy újból megosztottad ezt a cikket, és én újból elolvastam, eszembe jutott még egy film: Karácsonyi történet a címe. Ez is egy régebbi darab, kedvesen kacagtatós, ajánlom.
  Az élet csodaszép pedig nekem is nagy kedvencem, idén lehet, hogy újra megnézem :)

 10. qjudit írta:

  De jó, hogy megosztottad megint! Egy csomó felsorolt filmet már rég meg akarok nézni, de magamtól most nem jutott volna eszembe!
  Nekem is Igazából szerelem, és családilag pedig Reszkessetek betörők a minden évben kötelező darab. Nekem is egybeforrt a karácsonnyal a Büszkeség és balítélet, Sissy és a Beethoven 1 is, és mostanában a Holiday is sokszor előkerül. Sőt annak idején a Végtelen történetet is mindig leadták karácsony körül, ezért nekem az is ide kötődik :)

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)