Kedvenc karácsonyi filmek

Műsoron csakis a legjobbak, a legemlékezetesebbek. Az Igazából Szerelem Emma Thompson hálószobás sírása miatt – a legrealistább karácsony-ábrázolás, amit mozifilmben eddig megléptek. A Reszkessetek betörők 1. azért, mert örökre beleragasztja a fülembe a Rockin’ Around The Christmas Tree-t, és a 2. azért, mert gyönyörű benne New York. Muppeték Karácsonyi éneke, mert pár éve arra díszítettük a fát, és Brekit nem lehet nem szeretni. (A múltkor olvastam valakinél, hogy azt írta, Miss Röfi a lélekvezető állata – mélységesen megértem. :)) Az élet csodaszép, mert az volt a tavalyi filmünk, és mert nagy élmény volt volt pokrócba bugyolálva, gesztenyét pucolva megnézni. Drágán add az életed, mert Bruce Willis mindig jókor jön és menti meg a Karácsonyt. Télapu, mert amióta csak láttam gyerekként, azon filózom, hogy milyen lehet a manólány forrócsokija, amit ezer éve tökéletesít. Aludj csak, én álmodom — mert a legtündéribb film a világon, és remek a magyar szinkronja is. Az idei fő műsorszám a Csoda a 34. utcában 1947-es verziója lesz.

Ti mit néztek (újra) az idén?

Kategória: Ajánló, Karácsony, Sorozat/Film

Hozzászólások

 1. barja mondta

  Nálunk minden évben Igazából szerelem van a topon, ez állandó. Ehhez becsatlakozik időnként (ha az idő engedi) az Aludj csak, én álmodom! Imádom! Sandra és Bill annyira édesek benne, hogy elolvadok minden egyes alkalommal, amikor újranézem :). Idén lesz Reszkessetek betörők 1. tutira, talán 2. is :). És idén szeretném betuszakolni ebbe a rövidke ünnepi időszakba mindkét Karácsonyi éneket. Atya ég! Úgy érzem esélyem sincs :). Azt hiszem, érdemes lenne már ma elkezdeni…

 2. radyrpok mondta

  Mixed Nuts! Magyarul asszem Segítség, karácsony a címe, pont kellő mértékben vicces és giccses, plusz szerepel benne Juliette Lewis! :-) Minden évben leadja valamelyik csatorna, én minden évben megnézem.
  Az Igazából szerelem alap, de csak eredeti nyelven, a Die Hard és a Reszkessetek, betörők! is. A Csoda a 34. utcában az én listámon is rajta van, csak meg kell szerezni valahonnan.

 3. cstbrigitta mondta

  Nálunk most a gyerek miatt inkább a mesék vannak előtérben, de 2film még eszembe jutott:
  1. A grincs, mert Jim Carrey egy megunhatatlanul jó színész
  2. Mikulásné kerestetik, mert bár kissé sablonos csöpögős film, mégis van egy kis karácsonyi varázsa
  És csak hogy legyen még egy: A pót télapó, mert Whoopi Goldberg legalább olyan jó, mint Jim Carrey! :-)

 4. rongybaba mondta

  az igazából szerelem a férjemmel, a legyetek jók, ha tudtok a szüleimmel, kíváncsi george karácsonya a tesómmal az állandó közös film.
  egyedül pedig a holidayt, és újabban a mindenki megvant nézem meg a készülődések közben.
  a legyetek jók, ha tudtok és a mindenki megvan ugyan nem karácsonyi filmek, de a mondanivalójuk nagyon passzol a karácsonyhoz szerintem, így ezek ezért vannak a listán.

 5. abed86 mondta

  Régen mindig leadták a Beethoven részeket. De nem is ezek jelentették nekem a karácsonyi filmeket. Inkább az Abigél, a Büszkeség és balítélet. Tudom, egyik sem karácsonyi film, mégis mindig ilyenkor adták le és így nekem összefonódtak a karácsonnyal. Témában amúgy az Igazából szerelem viszi nálam a pálmát :)

 6. Mirimanoo mondta

  Ha Karácsony, akkor nekem Ben Hur… valahogy bennem maradt, képes vagyok mind a 4 órát végigülni….

  Zeneileg szeretném a segítségeteket kérni, ha már Karácsony…. Anno a Zenebutikban (80-as évek vége, 90-es évek eleje) ilyenkor mindig leadtak egy klipet, lövésem sincs melyik elöadótól, csak annyira emlékszem hogy egy feketebajszos pasas volt, aki néha megjelent benne. A klip rajzolt volt, mesefilmszerü, egy családról szólt, apa, anya, kisfiú, kislány, téli szánkós, havas, karácsonyfás jelenetekkel, és a zenében csengettyüvel. Legalábbis nekem ez rémlik… Akkoriban imádtam, és ilyenkor mindig kísért, de az istennek se találtam rá a neten, a családból meg senki se mlékszik rá… Emlékszik esetleg valaki rá????

 7. mondta

  Nálam is kötelező az Igazából szerelem, mióta létezik a film, minden évben mással-máshogy-más körülmények közt-más lelkiállapotban, és mindig más és más szerelmi szál ragad meg :)
  Alap még a Karácsonyi lidércnyomás és imádom az Ollókezű Edwardot is!
  Idén pedig húgommal tervben van a gyermekkor emlékére a Maci Laci első karácsonya is! :)

 8. mondta

  már évek óta minden karácsonykor Hitchcock-filmeket nézünk, idén így, ebben a sorrendben: North by Northwest, Rear Window, The Man Who Knew Too Much.
  Még olyanok jutnak eszembe, mint az Impromptu, a Sleepy Hollow, a Woman In Black, The Others. Sosem rajongtam a kimondottan karácsonyi filmekért, de a felsoroltak valahogy mind a télhez meg az együttmozizáshoz tartoznak.

  • mondta

   Köszi szééépen! Évekkel ezelőtt láttam a filmet, de a címére mér nem emlékeztem. Azóta is mindig vártam, hátha leadják még a TVben, de ha adták is, én sosem vettem észre. Pedig annyiszor az eszembe jut, évközben is! Legutóbb épp pár nappal ezelőtt. :)
   Most pedig kíváncsi voltam, ez milyen film lehet, így rákerestem a neten, amint megláttam az első képet, rögtön tudtam, hogy kincsre leltem. Még egyszer köszönöm! :)
   Nálam csak egy elmaradhatatlan film van már évek óta, ez pedig a Lebilincselő Karácsony. Már kívülről tudom, de akkor is újra és újra meg kell néznem. :)

  • Mókus mondta

   Az nekem is! Van, hogy egy héten többször is megnézem és ez az elalvós filmem is, csak bekapcsolom és azon alszom el, persze szigorúan akkor, ha a férjem nincs itthon! :) A másik ilyen nálam a Büszkeség és balítélet és a Kéjjel-Nappal, bármikor újra tudom nézni őket. :)

 9. qjudit mondta

  De jó, hogy megosztottad megint! Egy csomó felsorolt filmet már rég meg akarok nézni, de magamtól most nem jutott volna eszembe!
  Nekem is Igazából szerelem, és családilag pedig Reszkessetek betörők a minden évben kötelező darab. Nekem is egybeforrt a karácsonnyal a Büszkeség és balítélet, Sissy és a Beethoven 1 is, és mostanában a Holiday is sokszor előkerül. Sőt annak idején a Végtelen történetet is mindig leadták karácsony körül, ezért nekem az is ide kötődik :)

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)