Nutellás mikrós süti

Emlékeztek az öt perces csokis sütire? Létezik egy Nutellás verziója is… :) Mivel az eredeti recept szerintem picit száraz, tuti, jót tesz neki egy kis extra krémesség és csokoládé. A recept szerint, amit Angie dolgozott ki, a következőkre van szükség egy adaghoz:

  • 4 evőkanál liszt +egy nagy csipet sütőpor (a self-raising flour helyett)
  • 4 evőkanál cukor (lehet kevesebb, elég édes az a Nutella :)
  • 1 egész tojás
  • 3 evőkanál édesítetlen kakaópor
  • 3 evőkanál Nutella
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál semleges ízű növényi olaj (én vajjal is kipróbálnám)

Egy nagy (min. fél literes) bögrébe kell tenni a hozzávalókat, és villával csomómentesre keverni. A mikró legmagasabb fokán 1,5-3 percig kell sütni – tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy mikor van kész; mikrófüggő. Egy jó nagy adag lesz belőle – tejszínhabbal lehet fokozni az élvezeteket. Angie-nél nézzetek körül, több mikrós-bögrés receptje is van! Én mentem Nutellát venni, jó kis hétvégi süti lesz ebből. :)

Hozzászólások

  1. írta:

    nincs itthon nutella :(
    de nekem is van egy istenifincsi nutellás receptem, majdnem tiramisu, de mégsem. kell hozzá 3 doboz babapiskóta, 1 liter tejszín, 400 gr nutella, 1 mascarpone. keményre kell mixerelni a tejszínt, a felébe belekeverni a nutellát és a mascarponét. egy réteg piskóta, nutellás krém, másik réteg piskóta és a tetejére a maradék tejszín. menyország!

  2. Norbi írta:

    Lassan négy éve követem a blogodat. Nagyon szeretem a kreatív ötleteket (általában ezért jövök ide, a csajos témákkal nem tudok mit kezdeni :-D), legutóbb a csillagos befőttes üveget tovább is fejlesztettem. A tűpróbás dolog hogy is néz ki? Akkor jó, ha nincs rajta tészta? Lehetne egy olyan programod, hogy hogyan álljuk át vegetáriánus táplálkozásra.

    • írta:

      Igen, akkor jó, ha nem lesz ragacsos-tészta a tűn.

      Vega programot nem szeretnék írni, mert senkit nem szeretnék buzdítani arra, hogy vega legyen. Ha belülről nem érzed a késztetést arra, hogy nem akarsz húst enni, akkor teljesen felesleges erőltetni a dolgot, mert csak kínzásként fogod megélni. Én úgy tettem le a húst, mint mások a cigit: egyik napról a másikra. Kattant valami az agyamban, hogy nem kérem többet, és kész. Ez vagy megtörténik, vagy nem, de egyáltalán nem elvárás, hogy mindenki úgy egyen, ahogy én. Élhetsz úgy is egészségesen, hogy eszel húst, meg úgy is élhetsz egészségtelenül, hogy nem eszel húst. Nem vagyok térítős vega, ne haragudj. :) Sőt, ha valaki mond jó kis falusi lelőhelyeket igazi házi kapirgálós csirkehúshoz, én boldogan megosztom másokkal, ha kérdezik. Az ipari húsgyártást nem szeretem, meg a műcuccokat (600 ft / kiló virsli), de ha valaki legelőn futkosó birkát eszik, hát egészségére, nem fogom kiverni a kezéből a villát. :)

      • Norbi írta:

        Nekem csak annyi a bajom, hogy nem igazán tudom, hogy mivel kéne elkezdeni. Hogy meglegyen a napi kalória és ne essek össze a színpadon. Majd nézek valami jó könyvet. De egy próbát megért :-)
        A csillagos csuprom: egy kis üveg fűszertartóba tettem sok csillagot és cetliket. Majdnem mindegyikre egy üzenet volt felírva, volt amit üresen hagytam (mint egy szerencse süti, csak személyre szabott). A feladat az, hogy akkor olvashat el egy csillagot, ha viszonozza egy fogadalommal, amit a cetlire ír fel. Egy hónap alatt csak egyet sikerült eddig kinyitnia. Jó kis személyiségfejlesztő :-)

      • írta:

        A húsban elég kevés kalória van magától, nem a szénhidrátról mondasz le, szerintem nem fogsz összeesni a színpadon. :)
        A levesek, főzelékek simán táplálók, és sejtem eleve nem nagy adag hússal etted eddig sem. A tészta is laktató, csak válassz zöldséges szószt. Nem füveket kell rágcsálni attól, hogy húsmentesen étkezel. :)

  3. almond írta:

    ez tényleg mennyei :)
    én átvariáltam annyiban, hogy cukor helyett xilitet (nyírfacukor) használtam és nutella helyett pedig isteni kávébab-darabkás mocca creme-et (lidliben kapható!) és nagy bögre híján pedig befőttes üvegben csináltam meg.és nem is volt rossz döntés, tök jól néz ki, hogy a süti oldala is látszik az üvegen keresztül :))

  4. melarossa írta:

    Ez nagyon jól hangzik, de mi van, ha nincs mikróm? Akkor esélytelen? Légkeveréses sütőm van. Abban lehetetlenség?
    A mikróról annyi rosszat hallottam, hogy száműztem. Eddig még nem hiányzott, mindent megoldunk nélküle, de most -látva a képet, olvasva a beszámolókat- elszontyolodtam. Konyhatündérkék, mit javasoltok?
    Via, köszönöm az évkezdő bejegyzéseket, a január a depressziós hónapom, és hála a kihívásnak, ötleteknek, most tele vagyok tervekkel. Gyűlik a 200-as is a titok-bukszában!

  5. bbogi írta:

    Via, köszi a receptet! Én is megcsináltam, nekem jó nagy csalódás volt. Úgy érzem, hogy a jó kis Nutellát elpocsékoltam bele :S

    Én turbóztam meggylekvárral és tejszínnel, anélkül nekem elég ehetetlen lett. :( Pedig nagyon jónak tűnt. Többet biztosan nem csinálok.

  6. kiscsillag100 írta:

    holnapi próba! remélem sikerül. jó lenne ha a mai felgyorsult világban sok 3 perces – süti, étel, takarítás, bevásárlás megoldódna :-) Via, nagyon jó az oldal, én tavaly óta csatlakoztam (egy netes videot láttam a “gyors” takarításról a flylady-s.) azóta nyomon követem, végre egy igazi csajos hely, ami nem lesz uncsi és sokat lehet tanulni kreativitásból! Gratulálok hozzá, és köszönjük hogy vagy nekünk!

  7. melarossa írta:

    Köszi Via a választ, ki fogom próbálni sütőben. A mikróról nem tudom mit gondoljak, pont annyi cáfolat, mint ahány új hír a veszélyeiről. Olyan ez, mint a vitaminháború. Kicsi vagyok, hogy átlássam, melyik érdekkör mikor az erősebb. Csak éppen mindenki lassan rákban hal meg körülöttem igen fiatalon, míg a nagyanyáim 80-90 éves korukig eléltek, majd csendben elaludtak. Számomra így maradnak a kételyek.

Hivatkozások

Szólj hozzá!