Ha sütire vágysz, méghozzá azonnal, ezzel a gyors recepttel készíthetsz magadnak egyet. Öt perc múlva eheted is, komolyan. :) Biztos sokan ismerik már, de azok kedvéért, akik még nem ismerik, leírom – bizonyára sokszor életmentő lesz majd. ;) A mikrót egyébként nem szeretem főzésre-sütésre használni, de ezzel a recepttel kivételt lehet tenni, tényleg működik, semmilyen speciális beállítás nem szükséges hozzá. Egy sütike egy nagyon éhes vagy két “éppencsak-csokira-vágyom” emberkének elég.
Hozzávalók
- 4 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpos evőkanál édesítetlen kakaópor
- fél teáskanál sütőpor
- 1 egész tojás
- 4 evőkanál tej
- 2 evőkanál étolaj
- babszemnyi vaj
Egy nagy tálban keverem össze a hozzávalókat, mert a végleges bögrében nem lenne helyem mindenre. A tojással, tejjel, étolajjal kezdem, ezekbe beleszitálom a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, kakaóport, sütőport, és alaposan összekeverem. A babszemnyi vajjal kikenek egy nagy bögrét (én a 6 dl-esemet használom, nem lesz akkora, de meg fog nőni, aztán összeesik kicsit), ebbe öntöm bele a masszát. Mikróban maximális fokozaton 3 perc alatt kész. Variálni lehet narancshéjjal, diódarabokkal, csokipasztillával, meggyel, asztalt gyümölccsel fahéjjal, vagy azzal, ami éppen van otthon. :)
Óvatosan megfogva a bögrét (az elején még forró lehet) egy konyharuha segítségével tányérra fordítom a sütit, Ruganyos, piskótára emlékeztető tészta lesz a végeredmény.
Jól néz ki, tuti kipróbálom a héten. Tojás nélkül (nincs itthon) érdemes megpróbálni?
Szerintem nem, mert az tartja egyben.
Én nem tartok itthon cukrozatlan kakaót, instanttal is lehet külön cukor nélkül?
Az instant kakaóval nem lehet sütni-főzni, az arra van kitalálva, hogy ital legyen belőle.
Nekem nincs mikróm, de most épp a szüleimnél vagyok, és náluk van. Tojás nélkül készítettem el az előbb, picit több tejjel, kakaópor sem volt, de van karob. :)
Nagyon örülök a receptnek, köszi Via!
Zaziebaba, köszi a linket a kávés csokilekvárhoz.
Nagyon király!!!! És nagyon finom!
Kipróbáltam, itt hűl mellettem a tányéron. Annyira jó, és tényleg működik! Köszi az ötletet, életmentő. :):)
Megcsináltam, depi ellen. Kissé tömör lett, de kell nekem rosszul olvasni hogy mit előbb és mit később? Ízre finom:)
Szia, kipróbáltam mikroban is sütőben is, de a mikros az igazi, a sütőben teljesen más lett. Amugy a mikros változatot imádom, akárcsak a blogodat is!:)
Köszi! Örülök, hogy ízlett. :)
Jaj, annyira ki szeretnem probalni ezt a sutit, de sajnos nincs mikrom… el lehetne kesziteni ezt sutoben is? de akkor ott meddig sussem?
Ezt így vakon nem tudom megmondani, mert rendes sütőben nem próbáltam, de szerintem tűpróbával tudod ellenőrizni. A 160-180°C az kb. jó lehet neki, és figyeld, hogy mit csinál. Meg fog nőni, és ha már nem fényes a teteje, akkor jó, tűpróbával ellenőrizd, hogy belül sem nyers-e. Ha igen, akkor még süsd egy kicsit.
Szia!
El lehet készíteni sütőben is, 160 fokon kb. 9-11 perc. Előmelegített sütőbe teszed be, erős lángon kezded sütni 1-2 percig, aztán közepesre állítod a sütőt szintén 1-2 percre, majd egy picikét lejjebb veszed, de nem takarékra és úgy sütöd tovább. Még így sem sok idő. Valahol egyszer azt olvastam, hogy ezt a mennyiséget 14 perc alatt kell készre sütni, sütőben. Nekem eddig 9-11 perc elég volt hozzá, a 14 percessel nagyon megszikkadt a külseje.
Köszi orsoly nevében is! :)
Szia!
Nagyon köszönöm a receptet! Megcsináltam, és imádom! El sem hittem, hogy ilyen gyorsan kész, és meg nem mondanám róla, hogy mikrós süti :D Tökéletes vizsgaidőszakra, amikor nincs idő főzőcskézni. :)
Lenne egy kérdésem: szerinted, ha dupla adagot csinálok, és egy közepes tálkába teszem, akkor mennyi ideig süssem? Maradhat a három perc, vagy így már több kell neki, hogy átsüljön? Mikróban csak melegíteni szoktam, így egyáltalán nem értek hozzá…
Előre is köszönöm a válaszod! :)
Szia! Én is csak melegíteni szoktam a mikróban, és ebből még nem csináltam dupla adagot, úgyhogy csak tippelek. :) Próbáld 4-5 percig sütni, és figyeld. Én a rendes sütikhez hasonlóan tűpróbával ellenőrizném, hogy jó-e, és ha nem, mehet be fél percre. Ha még mindig nem jó, akkor még fél percre. Aztán a végén összeadod, hogy mennyit volt benn, és legközelebb eleve annyira állítod be. :)
Muszáj volt kipróbálnom, mert nem hittem el, hogy így lehet sütit csinálni, de tényleg, és nagyon finom volt :) Ezzel ettük: https://www.nosalty.hu/kaves_csokilekvar_recept_30313
De jó! Egészségetekre! :)
Én is bögrében csinálom és vaj nélkül, ha legalább 3 decis a bögre, akkor nem fog kifolyni. És először összekeverem a száraz dolgokat, aztán a nedveseket bele. Nagyon szeretem, dió is mehet bele, meg minden ami van otthon. :)
én darabolok bele pár kocka csokit is, nem használok vajat, és teszek bele egy evőkanál lekvárt is. ja és sütőport sem teszek bele, úgy is működik!
és. kár másik tálban kevergetni. a nedveseket rakom először a bögrébe, aztán a szárazakat, és úgy keverem össze. mondjuk így úgy kell kivakarni, az igaz :D nade ha gyorsat akarok, nem cifrázom :D
Nem akartam a bögrében erősen kavarni, nehogy kifröcsekeljen. Inkább elmosok egy tálat pluszban, mint hogy ki kelljen festeni a konyhát. :) A mosogatnivaló bögréstül mindenestül így is két perc volt. :)
Hú, én ilyet már annyiszor csináltam. Csomószor kakaó helyet diót teszek bele és úgy is nagyon finom baracklekvárral. Mindig nagy sikere van:) Ha nagyobb tálban csinálom és leöntöm csokival simán el tudom adni csokitortának:D Azt meg már nem kell tudniuk, hogy 10 perces munka volt:P