Szépségprogram 8. – Minden, ami kimaradt

Az eddigi cikkekkel véleményem szerint minden területet lefedtem, ha valaki “csak” ennyit megcsinál, tuti, hogy ápolt lesz, de bőven lehet szelektálni is. :) Még egy bejegyzésem lesz majd a lépések kombinálásáról, erről majd később, ennek a bejegyzésnek az a célja, hogy minden olyan lépés, ami eddig kimaradt, legalább említés-szintjén fel legyen sorolva, hogy akit érint, felvezethesse az órarendjébe.

A szemöldökszedést a végére hagytam, mert nem tudtam hova berakni — igazából a szőrtelenítéshez kellett volna, de attól szerintem kicsit eltér. Az alap a megformázott szemöldök, ezt érdemes szakemberre bízni (kinek-kinek igénye szerint vastagabb vagy vékonyabb; én a természetes, de formázottra szavazok, ami illeszkedik az arc karakteréhez), és utána hetente 2-3-4 alkalommal fürdés után lehet szinten tartani az egy-egy kósza szálak kicsipeszelésével.

Ömlesztve mindenféle, ami még eszembe jut: hajfestés, testtekercselés, mitesszer-eltávolító maszk/tapasz, otthoni fogfehérítés… És  kifogytam.

Mit hagytam ki, ami még esetleg szerepelhet a napi/heti/havi szépségápolási (nem sminkelési!) rutinban? Gyűjtsük össze a hozzászólásokban!

Kategória: Szépség

Hozzászólások

   • mondta

    Hallássérült gyerekekkel foglalkozó professzor mondta az egyetemen, hogy fülbe nyúlni bármivel TILOS, az egyetlen egészséges fültisztítási mód, ha a kisujjadat bevizezed, jól lerázod (!!), és nedvesen megforgatod a füledben. Pont annyit szed ki, amennyi esztétikailag szükséges. Kisgyereknél ugyanígy kell, csak ott a saját ujjacskáját fogod meg és teszed a saját fülébe.
    Úgyhogy nekem ez a fürdés része, zuhanyzáskor “megmosom” a fülem, mint minden mást is. :) Fülpiszka csak smink miatt van itthon.

   • kkrita mondta

    Nekem egy fül-orr-gégész mondta ugyanezt; a fültisztító pálcikával sajnos a legtöbben csak befelé tolják ami kifele jönne, nagyobb kára van, mint haszna. Férjem a gyerekek fülét pálcikával tisztítja, DE csak úgy, mintha az ő kisujjuk lenne, ahogy Via írta. Épp csak kitörli a fülkagyló bejáratát.

  • Viki mondta

   Én hetente-kéthetente át szoktam mosni dentomin fogporral a fogam, az elszineződést eltávolítja. Lehetne használni napi szinten is, de én ragaszkodom a fogkrémhez. Viszont ha csak fogkrémet használok, akkor nekem nagyon hamar sárgul, foltosodik. Párszáz forint, érdemes kipróbálni. Ami még bejött az a jomtom super fogfehérítő pora, szerintem nagyjából ugyanaz, mint a dentomin, de valahogy mégis hatásosabb volt. Én évente egyszer szoktam menni fogkőleszedés+polírozásra magánrendelőbe, mert utána gyönyörűek a fogaim (sajnos elől sérülve van a zománc és nekem befoltosodik idővel), de akkor is megcsináltatnám, ha nem lenne ilyen, mert egészségileg is jobb a fogaknak.

   • luxusrozi mondta

    A fogkőleszedés+polírozás nagyon-nagyon fontos, egyrészt az esztétikum miatt (ha nem is hófehér a fog, azért ne legyen “mohás”), másrészt a nem látható, íny alatti fogkő hosszútávon a fog elvesztését is okozhatja.
    Egy profi szájhigiénikus kincset ér!

 1. Amanda mondta

  Én pl. alkalmanként használok stria elleni krémet, a narancsbőrös krémet ugyan említetted már, de én azt még egy megelőző masszírozással is egybekötöm (egy direkt erre a célra készült masszírozókoronggal). Hatékonyabb együtt. Az izzadásgátló+parfüm a reggeli készülődés része, szóval nem számít külön, láb- és kézpakolás megvolt a helyén említésszinten, mellkrémezés egybeköthető a testápolózással (nálam nincs mondjuk egybekötve, mert más krémet használok és máskor :) ). Bocs, csak hangosan gondolkozom. Esetleg még van ilyen pattanásokra felkenhető lötyim, ami leszárítja + fertőtleníti. Így hirtelen körülnézve magam körül ezek jutottak eszembe.

 2. vegamano mondta

  Haj-, szemöldök és/vagy szempillafestés? Már akinek.
  Női kézikönyvként ajánlanám a How to walk in high heels – the girls guide to everything, Camilla Mortontól. Abban vannak hasonló tippek, pl milyen gyakran menjünk kozmetikushoz, satöbbi.
  Mondjuk az ő ajánlása szerinti havi egy manikűrözés nekem nagyon kevés, a kezemet (körmeimet) hetente kell rendbetenni. Mindenesetre a könyv igen hasznos kis olvasmány, bár szerintem egy-két dologra részletesebben ki lehetett volna térni benne, mint például itt az Urban Eve-n :) Komolyan mondom, hiánypótló vagy, kedves Via!

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)