Kihívás #31

A 31. hét kihívása: Hagyj szerelmes üzenetet!

Csempészhetsz néhány vidám sort (vagy rajzocskát) tartalmazó cetlit a csomagolt ebédjébe, írhatsz kedves SMS-t, szerelmes e-mailt, vagy akár szép levélpapírra kézzel írt vallomást. A téma az őszinte érzelmeid, a cél, hogy mosolyt csalj az arcára. Nem kell stílusidegenül csöpögősnek vagy közhelyesnek lenned, írd azt, ami belülről jön, úgy, ahogy jön. Bőven romantikus az is, hogy “Köszi, hogy tegnap levitted a szemetet.” :) Csak mondd el!

Variáció romantikus célszemély nélkülieknek: Nem kell szerelemmel szeretni valakit, hogy tudjunk neki kedves, hálás levelet vagy üzenetet írni. :) Válaszd ki a legjobb barátodat vagy más, fontos embert az életedből, és lepd meg őt!

+ FELADAT: Újra gyűjteni kezdjük a pénzt, tegyél egy 200 Ft-ost az üres perselybe. :)

Kategória: Inspiráció

Hozzászólások

   • mondta

    Nos, az enyém is jobban örült volna egy tiszta lakásnak. :D Azért őrizte meg az üzenetet, mert nem tért napirendre afölött, hogy míg megírtam az üzenetet, nyugodtan elpakolhattam volna ezt-azt, de nem, én üzenetet írtam, aztán rázártam az ajtót a kuplerájra. :P (Ez még bőven azelőtt volt, hogy megismertem volna Viát és a FlyLadyt, természetesen. :P)

   • luxusrozi mondta

    A FlyLady előtt nálunk is volt ám kupi üzenettel díszítve, ezért lesz ma nagy szó a rend. Tőlem ez a nagy meglepetés. Időközben azt is kitaláltam, hogy könyvjelzőn fogok üzenni, azt gyakran látja…

 1. LadylikeNerd mondta

  Most ne tessék majd kinevetni:)

  Egy fél éve élek netalapú távkapcsolatban egy brit sráccal. Annak idején csak esténként csak egy időben beszéltünk minden este majd február környékén nemsokra rá, hogy újra összejöttünk át kellett váltania éjszakai műszakra a munkahelyén és a mesterképzéses diplomamunkájával is csúszásban volt, így nemigen maradt már rám ideje, mondta is, hogy megérti ha eldöntöm, hogy nem várok rá. Ehelyett mi történt, olyan dolgot kezdtem el amit eddig mindenki először megrökönyödéssel fogadott, majd csak később értették meg, hogy nem mindenkinek lehet türelme ehhez.

  Minden nap február 29.-e óta írtam neki egy-vagy néha több e-mailt. Most néztem meg és ma küldtem el a 199.-ik üzenetet:) Eleinte megvolt lepődve, de pár hét után már a reggeli kávéja mellett olvasta az aznapi hajrázásomat:) Nehéz háttérből jött, stresszes a munkája, nemrég elvesztette az édesanyját aki egyedüli rokona volt, és hihetetlenül hálás és nagyra értékeli, hogy mindig vár rá egy-két kedves sor amikor megnézi a bejövő üzeneteit:) Pasik persze nem a levélírós fajták, de amikor úgy érzi akkor mindig nagyon kedvesen visszaválaszol, bár igaz nem novellákkal ahogyan a lányok csinálják, de tudja, hogy nekem is jobban indul a napom ha kapok tőle lelkesítést:) Hihetetlenül sokat segített nekünk ez a levelezősdi amikor máshogy nem nagyon tudtunk kommunikálni, ráéreztünk egymás szóhasználatára és gondolatmenetére, így ha mondjuk valami komplikáció van, könnyedtebb kommunikációval meg tudjuk beszélni mi a baj:) Nem tudom hova tartunk vagy meddig leszünk együtt, de mindkettőnk nagyon boldog attól, hogy napjainkban amikor emberek elrohannak egymás mellett, és a levesládába is csak reklám és felszólítások jönnek, akadnak kedves és csak egymáshoz szóló szavak:)

 2. Saxana mondta

  Nekem a volt barátom jut róla eszembe:) Nem sokkal azután miután összejöttünk, megkérdeztem, hogy mit szeret bennem. Azt mondta sok mindent. Én meg cukkoltam, hogy 10dolgot nem tudna felsorolni. Utána kb. 40 napon keresztül (az év végéig), minden nap jött tőle 1 sms, csak egy szóval, külső, belső tulajdonság, amit szeret bennem:)

 3. misimasi mondta

  Ez megint teljesen aktuális kedves gondolatolvasó Via!

  4 napra elutazott a férjem és rettentően hiányzik. Várom is egy jó kis üzenettel. :)
  Szerintem még sosem hiányzott ennyire, pedig a kapcsolatunk során többször volt, hogy elutaztam a tanulmányaim miatt, ill. egyszer 1 hónapra jó messzire pont az esküvőnk előtt- ami nekünk is augusztusban volt- éljen, éljen! :)

 4. Bb.Sophie mondta

  “Romantikus célszemély hiányában” én az utóbbit választom. ;) Sőt: pont most aktuális! :)
  (Nem túl érdekes, de azért leírom, legyen egy ilyen “nemromantikus” sztori is…)
  A magán-némettanárnőmnek fogok írni, aki 12 éves koromtól az érettségim évéig tanított, nevelt és motivált. Hála neki van nemzetközi felsőfokú nyelvvizsgám, egy kiváló emelt szintű érettségim, és német irodalmakból írom a szakdolgozatomat. Holnap írok alá életem első igazi munkahelyén, amit egy az egyben a nyelvtudásomnak köszönhetek. És Neki… ♥

 5. MAMI mondta

  Ha olyan szerencsétek van, mint nekem, hogy párotok/férjetek filteres teát iszik, akkor hagyhattok azon is üzeneteket.
  A filter eredeti papírját vágd le és ragassz helyette akár szív alakú papírt rövid szöveggel.
  Mindegyik filtert kicserélheted az egész dobozban különböző üzenetekre, így mindennap mással kedveskedhetsz neki.
  De akár a szalvétára is írhatsz, pl. a hétvégi közös reggeli/ebéd/vacsora mellé. Máris indul a romantika!

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)