A coleslaw „tradicionális” amerikai káposztasaláta, ami igazából holland. :) Történelmi áttekintést itt lehet olvasni. A salátát Martha Stewart eredeti amerikai receptje szerint készítettem. Hamis-hortobágyi palacsintával ettük (gombás-szójás töltelékkel), de nem túlzottan ragadta meg a fantáziámat és az ízlelőbimbóimat a drága, úgyhogy csak a salátát közlöm. A palacsintába legközelebb simán csak fűszeres gomba megy, a szójagranulátumot kihagyom.
Coleslaw
- 1 teáskanál (dijoni) mustár
- 1 teáskanál (bor)ecet
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál cukor
- 1/2 teáskanál só
- 1 dl majonéz
- 0,5 dl tejföl
- 1/2 káposzta vékonyra szelve
- 1 közepes répa lereszelve
- 1/2 kicsi hagyma apróra vágva (elhagyható)
A folyadékokat a sóval összekeverjük, beleforgatjuk a zöldségeket. Hűtőben legalább 1 órát hagyjuk összeérni. Magában, köretnek is isteni.
eri mondta
Jol nez ki! A gombas palacsinta is jol hangzik, irtal rola esetleg valamikor receptet? Koszi
Via mondta
Csinálsz egy tejszínes-gombás szószt, amit mondjuk tésztára tennél, és nem tésztára teszed, hanem beletöltöd sós palacsintába. :)