Nemsokára megint megfogadhatom, hogy még több fagyit készítek, mint tavaly, úgyhogy pont jókor botlottam bele Lili Chin illusztrátor és fagyi-őrült tumblr-jébe, aki hetente teszi ki új, tündéri fagyis receptkártyáit, amin a saját maga által kikísérletezett receptek találhatók. Logikusan felépítettek, könnyen követhetők, és a legtöbbjük tojásmentes. Kiindulási alapnak és inspirációnak sem utolsó, tovább lehet próbálkozni az ötletekkel… :) A receptek alatt érdemes a flickr linkekre kattintani (nem mindenhol szerepel), ahol az elkészült fagyikat “élőben” is megnézhetjük. Lili egyébként nem nagy fagyifogyasztó, főleg az ízkombinációk érdeklik, és leginkább a barátait szereti etetni. Sejtem, nem panaszkodnak. ;)
Hozzászólások
Szólj hozzá!
Házszabály
Ha új hozzászóló vagy, az első hozzászólásod moderálás alá kerül, és az elfogadásig nem publikus. A visszatérő hozzászólók bejegyzései automatikusan megjelennek.
A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)
Sajnos mindegyik úgy kezdődik, hogy cups milk…, én pedig tejérzékeny vagyok…., pedig szívesen kipróbálnám őket, köszi! :)
Cseréld le mandulatejre, és csak az ízesítéseket másold le! :) Lehet vegán fagyit is készíteni. https://ww2.kqed.org/bayareabites/2011/04/28/vegan-almond-milk-ice-cream-3-recipes/
Jelentem aszalás nem volt, de magas hőmérséklet igen. :) 7végén kipróbálok egy másik receptet (egyedül), de aztán az már sikerüljön! :D
Köszi szépen a segítséget, nem utolsó sorában pedig nagyon szuper az oldal, gratula, gratula, gratula.
:) Most megnéztem újra és nincs ott az F betű (vagy csak nálad)! :) Kizárólag a 400 fok, nyilván, ha látom, akkor eszembe sem jut a Celsius, de már mindegy. Amikor a dió is szénné égett, akkor már gyanítottam, hogy miért.
Amikor az első fázissal végeztünk és a cserkók megkaramelizálódtak (második adag, hiszen az első szénné égett), akkor irány a hűtő, amikor pedig a fagyihoz adtuk, akkorra azok már kőkeményre szilárdultak, hiszen a cukor megkötött.
Te, hogy csinálnád?
Nem, nincs ott, de amikor ilyen nagy számok vannak (300 fok feletti), az mindig Fahrenheit, kizárásos alapon. Egyrészt 400°C-on minden szénné ég, másrészt csak ipari sütők tudnak akkora hőfokot. :) Szóval legyen gyanús mostantól, ha bármilyen külföldi receptben nagy szám és sima “degree” van, hogy az nem Celsius.
Csak addig sütném a cseresznyét, hogy kicsit megpuhuljanak és levet eresszenek. A cukornak nincs ideje karamellizálódni, csak összeolvad a cseresznyelével. “until cherries are soft” – nem aszaljuk őket.
Szia Via!
A kártya tetején kukorica keményítő van, ill. 400 fokos sütő. Nekem nem volt egyértelmű, hogy a keményítővel mit kezdjek, ill. a kártya azt jelöli, hogy azt az első fázisban kell felhasználni: a cseresznyére kell szórni a cukorral együtt. Nos, miért kellene a cukorra még keményítő, amikor sütöm és a cukor majd karamellizálódik? Ráadásul 400 fok? Mi van? :D Úgy beleégett a tepsibe, hogy még most sem tudtuk kivakarni, pedig megfeleztük az időt, a fokról pedig már ne is szóljak. Te másként látod? :) Köszi!
Fahrenheit! Amerikai recept! Nem 400°C! Jaj, nem csoda, hogy odaégett. 400°F = 200°C
Keményítő a lé-felszívás miatt kell a cseresznyére, a pitémbe is használtam. Plusz keményítő pedig a fagyi sűrítéséhez kell. Számozza a kupacnyi hozzávalókat, és utána már csak a számokat emlegeti, amikor róluk beszél.
Sziasztok!
Tegnap úgy adódott, hogy a férjem megkérdezte, segíthet-e a főzésben. Először arra gondoltam, hogy egyedül gyorsabban megvagyok, majd elmondtam, hogy találtam egy szuper fagyi receptet, cuki kis illusztrációval, amíg én a főételt készítem, addig ő készítse el azt (persze szigorúan a felügyeletem mellett). :) Mi a diós-cseresznyéset választottuk és rögtön az elején megállapítottuk, hogy ennyi finom hozzávalóból még jó is kisülhet, ám sajnos nem így lett.
A receptben hatalmas ferdítések vannak, az gyakran követhetetlen: más hozzávalók vannak a kártya tetején és más a leírásban, ill. voltak olyan hozzávalók, amiket aztán az még nyomokban sem tartalmazott.
Ma megbeszéltük a kolléganőmmel, hogy ő is választ egy receptet és megpróbálja mielőbb elkészíteni, meglátjuk, mi lesz belőle. Mi pedig addig is maradunk a Daubnernél v. a Pataki cukrászdánál.
Esetleg valaki más is próbálkozott eme receptek egyikével? Kíváncsi lennék, hogy mi volt a tapasztalata. Köszi szépen! Üdv. macska
Szia!
Megnéztem a diós-cseresznyés fagyi kártyáját, pontosan milyen ferdítésekre, más hozzávalókra gondolsz? Ránézésre nekem rendben van.
Üdv,
Via
Szia!
Nagyon tetszenek ezek a receptkártyák! Én is szívesen megcsinálnám a saját receptjeimet így… nincs valami ötleted, hogy hogy lehetne? Milyen program kell vajon ehhez?
Köszönöm előre is:)
Biztos, hogy valami kiadványszerkesztővel vagy grafikus programmal csinálta. Ha van Photoshopod, abban tudsz próbálkozni, de Wordben is megpróbálhatsz kereteket, háttérszíneket használni, szerintem az is tud szép lenni.
Engem a tej nélküli fagyi érdekel ;-)))
Mindig olyan szuper oldalakra kalauzolsz el minket/engem egyszerűen szuper :) Párat biztos kipróbálunk a családdal.
Stájerországban olyan vaníliafagyit ettem, amit tökmagolajjal öntöztek meg. nagyon jól nézett ki (a fekete tökmagolaj zöldes színű lett a sárgás vaníliafagyin) és hmmm… az íze sem volt rossz! :) Stájerben egyébként mindenben, de tényleg mindenben tökmagolaj van vagy legalábbis pirított tökmag: ott a rántott hús panír is tele van tökmaggal, a salátákat csakis tökmagolajjal adják, sőt. láttam már zöld krémest és kardinális szeletet is – csak azért nem kóstoltam meg, mert ezekben annyira töményen benne van, amit én nem eszek (fehércukor, fehérliszt, adalékok, hogy szépen álljon az a krém…)
Hááát…. Vannak kissé bizarr receptek! Én a mexikói kukoricás fagyin forgattam a szemem. :) Hogy lehet egy fagyit megszórni őrölt pirospaprikával?!
Napraforgó fagyi???? Eszembe nem jutott volna.