Nagyon szeretjük a csírákat, fantasztikusan ízes, friss, csupa vitamin kiegészítői a reggeliinknek – főleg ebben a zöldséghiányos, tavasz előtti időszakban. A kedvencünk a vegyes csíra, amiben lucerna és búzacsíra is van, de a póré is nagyon finom. Bioboltban vagy a Sparban szoktuk venni — tudom, hogy lehet csíráztatót is beszerezni, de nekem egyszerűbb, hogy nem kell a penészedéstől tartanom, még így is olcsóbbra jön ki, mint a most kapható vízízű paradicsomok. :)

Ezt a receptet az online olvasható Sweet Paul magazinban találtam, igazi tavaszi üde reggeli lehet belőle, holnap elugrom csíráért és pénteken ezt reggelizzük. :) Kiadós tízórai vagy gyümölccsel kiegészítve akár könnyű hideg ebéd is lehet belőle.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 8 tojás
  • 5-6 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár (dijoni)
  • 2 evőkanál durvára vágott csíra (4 főre simán tennék bele 4 evőkanálnyit, imádom :))
  • só, bors

A tojást meg kell főzni, aztán hagyni kihűlni, megpucolni, és feldarabolni, kikeverni a majonézzel, mustárral, csírával, ízlés szerint sózni-borsozni, és máris mehet a kenyérbe.