Ötlet reggelire: csírás tojássaláta

Nagyon szeretjük a csírákat, fantasztikusan ízes, friss, csupa vitamin kiegészítői a reggeliinknek – főleg ebben a zöldséghiányos, tavasz előtti időszakban. A kedvencünk a vegyes csíra, amiben lucerna és búzacsíra is van, de a póré is nagyon finom. Bioboltban vagy a Sparban szoktuk venni — tudom, hogy lehet csíráztatót is beszerezni, de nekem egyszerűbb, hogy nem kell a penészedéstől tartanom, még így is olcsóbbra jön ki, mint a most kapható vízízű paradicsomok. :)

Ezt a receptet az online olvasható Sweet Paul magazinban találtam, igazi tavaszi üde reggeli lehet belőle, holnap elugrom csíráért és pénteken ezt reggelizzük. :) Kiadós tízórai vagy gyümölccsel kiegészítve akár könnyű hideg ebéd is lehet belőle.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 8 tojás
  • 5-6 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár (dijoni)
  • 2 evőkanál durvára vágott csíra (4 főre simán tennék bele 4 evőkanálnyit, imádom :))
  • só, bors

A tojást meg kell főzni, aztán hagyni kihűlni, megpucolni, és feldarabolni, kikeverni a majonézzel, mustárral, csírával, ízlés szerint sózni-borsozni, és máris mehet a kenyérbe.

Kategória: Gasztro, Ősz

Hozzászólások

    • mondta

      Nem készítek saját magamnak, besétálok a boltba és megveszem. :) Spar, biobolt, stb., ahogy írtam. Nem próbálkoztam a készítéssel, nem értek hozzá, anyukám próbálta egy ideig (lehet magokat és csíráztató eszközt venni), de bepenészedett, macera volt, stb. Egyszerűbb a kész dobozkát tele csírával megvenni, és azt javaslom, hogy még ha a jövőben tervezed is az otthoni termesztést, előbb próbáld ki az ízét a boltin, ne ruházz be addig a kütyükre, amíg nem tudod, hogy ízlik-e. :)

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)