Edényalátétből inspirációs tábla

A Sew Much Sunshine blog írója, Nicole átalakította az IKEÁs 695 Ft-os HEAT edényalátéteket textilborítású táblává. Az alátétek parafából vannak (három darab kerül ennyibe!), és remekül lehet cetliket, jegyzeteket, fényképeket, fontos dolgokat tűzni rájuk. Továbbgondoltam egy kicsit a hacket: nem kell textilezni, ugyanis önmagukban is tök jól néznek ki, de le is lehet festeni a szobához illő színnel. Íróasztal fölé téve órarendet, teendőlistát tarthat, vagy lehet belőle tényleges inspirációs tábla fotókkal, idézetekkel. Ha pedig karácsonyi színekre festjük vagy karácsonyi textilekkel vonjuk be, képeslapokat is őrizhet, vagy adventi naptár is kerülhet rá (például a papíros-szöveges megoldás: minden napra egy idézet, vagy feladat, stb.). A három “pöttyöt” tehetjük függőlegesen, vízszintesen, elszórva, vagy egyesével, és igazíthatjuk a helyiség adottságaihoz. A konyhában kerülhet rá recept, bevásárlólista, az előszobában emlékeztető, csekkek, számlák, a hálószobában szerelmes üzenetek. A textilbevonás pontos lépéseit itt látjátok. Egy doboz gombostűvel összecsomagolva lakásavatónak vagy karácsonyi ajándéknak is tök jó lenne – ha színben illeszkedik az ajándékozott stílusához. :) A falra pl. kétoldalú ragasztóval lehet rögzíteni.

Hozzászólások

 1. Green Zebra írta:

  Ezért szeretek idejárni. Van nekem két ilyen alátétem használaton kívül. A harmadikból készült a fülbevalótartóm. Meg van egy anyagcsomagom, amit pont egy éve vettem, mert beleszerettem a színeibe, de fogalmam nem volt eddig, hogy mit kezdjek vele. Most már tudom :-) És mivel a fülitartón is meguntam a pucér parafát, teljes átalakítás veszi kezdetét.

  • fifone írta:

   pont ezt akartam írni. :) hogy milyen klassz fülbevalótartó lehet egy ilyenből. nekem gyűrt papírszalaggal van a széle szegélyezve, erre vannak felcsatolva a virágos csatjaim/kitűzőim, ezek is feldobják. de be kéne vonni anyaggal is, szuper ötlet.

   nagy agyalásban vagyok különben miféle ajándékkal lephetném meg a férjem, ami érdekes, kreatív és még nincs neki. Eve készülsz valami inspirációval? :)

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)