Alapvetően szerintem anyukánknak/nagymamánknak szánt ajándékok kiválasztásánál az a legegyszerűbb szempont, hogy mi az, aminek nagyon örülne, de sajnálja magától. :) A virágcsokron túl íme még néhány ötlet inspirációnak, irányadónak, ha idén kipróbálnátok valami mást.

(A fenti képen cuki anya-nyúl meg baba-nyúl van, nyilvánvaló okokból – anyunak és nekem is vannak nyuszijaink. Még több helyes mamaállatot itt és itt találtok.)

 Lopj neki egy kis szabadidőt, és segíts be, amiben tudsz, hogy a hobbijával foglalkozhasson, vagy elmehessen fodrászhoz, ha már régóta vágyik rá. (Ha van rá mód, fizesd is be!)

 Ha anyukád már nagymama, akkor a gyereke(i)ddel együtt is készíthettek valamit neki – ujjnyomdás képet, gyurmaszobrot, vagy bármit, amin csapatostul tudtok dolgozni. A kreatívkodásból sosem lehet kinőni. ;)

 Ami a vásárolt ajándékot illeti, egy natúrkozmetikummal vagy kézműves ékszerrel szerintem nem lehet mellé lőni (nálam mindkettőre volt példa idén, és csak azért merem leírni, mert anyu már megkapta őket :)). Ami a kozmetikumot illeti, továbbra is szívből ajánlom a nálam már bizonyított Sophie Bello termékeit, a Rendez-Vous Nature-ben szuper akciók vannak, ez a csomag szerintem kifejezetten jó anyák napjára. Anyu egy Casa Nature rózsás tusfürdőt kapott tőlem. :) Ékszer-ötletnek javaslom végignézni az eddigi blogos nyereményjátékokat, elég széles a paletta, esélyes, hogy bármilyen stílusú édesanyának lesz köztük szimpatikus ajándék. Egyre több budapesti designvásár és kézműves üzlet van egyébként, esetleg oda is elnézhettek, programnak sem utolsó. :)

 Töltsetek el együtt egy kis szabadidőt, akár étterembe is mehettek (ha otthon főztök, úgyis az lesz belőle, hogy ő mosogat – már megint! -, ahelyett, hogy pihenne), de nyugodtan ellátogathattok egy múzeumba, közös kedvenc koncertjére, beülhettek egy kávézóba beszélgetni, vagy megnézhettek valami jópofa filmet a moziban. Ha szerettek alkotni, egy kézműves workshopra is bejelentkezhettek az Ötletek Boltjába vagy a MadeByYou-ba.

 Használd fel a régi, közös képeiteket: scanneld be őket, és készíts scrapbook-oldalt magatokból, vagy kirakót, egyedi képeslapot, mobilhátteret. Textilre nyomva párnát, kerámiára nyomva bögrét is készíthetsz.