Vigyázat, nagyon addiktív dolgot fogok most ajánlani. Aki így is úgy érzi, hogy túl sokat olvas a neten, az jobb, ha ide se néz.

A Rookie (jelentése: zöldfülű, kezdő) egy hihetetlenül intelligens, minőségi, jól megírt, humoros webmagazin fiataloknak, főként lányoknak, és az egyik személyes kedvencem az egész neten. Az alapító és főszerkesztő az a Tavi Gevinson, aki a maga 11 évével egyedülálló módon tört be a blogvilágba – 13 évesen már a divathét vendége volt. Közben változtak az idők, Tavi egyre inkább az írás felé fordult (most 16 éves), és tavaly szeptemberben egy remek stábbal kiegészülve elindította a Rookie-t.

A Rookie minden, ami egy alternatív, igényes kamaszlány vágyhat, az egyedi stílusa szerintem hihetetlenül jópofa és tökös egyszerre. Hétköznaponként napi 3 új cikk kerül fel, és minden hónapban egy adott témát járnak körül – olvasói kérdésekre válaszolnak (olyan vendégszerzőkkel, mint Jon Hamm vagy Paul Rudd), könyveket, filmeket és zenéket ajánlanak, és komolyan beleássák magukat a súlyosabb témákba is (étkezési zavarok, pubertás, stb.) Ez persze nem akadályoz meg senkit abban, hogy jóval a kamaszkor után is élvezze a cikkeket és profitáljon a tanácsokból. :) Nyelvgyakorlásnak sem utolsó, nagyon jó stílusban írják a szövegeket, tényleg nyomtatásba illő a színvonal.

A májusi közponi téma a Hatalom, a cikkek pedig többek között: önbizalomnövelés (hogyan beszéljek nyilvánosság előtt?), dohányzásról való leszokás,  videojátékok, divat-inspiráció a 80-as évek tinifilmjeiből, hogyan kell nemet mondani. Nem is húzom tovább az időt, menjetek olvasni. :)