Ez a recept a 2008-as, XVII. Vigyázz, kész, főzz! kihívásra (VKF!) készült nevezésem, és az egyszerű és finom kombinációt dícséri, hogy azóta aktuális. Ezt a salátát először egy nagyon forró napon ettük ebédre, amikor nem volt kedvem bekapcsolni a tűzhelyet — aztán olyan jól sikerült, hogy felkerült a repertoárra. :)
Almás-diós sajtsaláta recept
Hozzávalók 2 nagy adaghoz:
- kb. 20 dkg sajt (többféle)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál őrölt rozmaring
- 1 alma
- 10 dkg dióbél
- 2 csésze saláta
A sajtokat 1 cm-es kockákra vágom – használtam brie-t, kecskesajtot, ementálit, trappistát, és parenyicát, de igazából bármilyen fajtákat lehet, ízlés szerint. Az olívaolajat összekeverem a rozmaringgal, és óvatosan beleforgatom a sajtkockákat. Amíg a sajt „pácolódik”, megmosom és kicsumázom az almát (nem hámoztam meg), és azt is 1 centis kockákra vágom. A salátát falatnyira aprítom (gyorsításnak használtam már Eisberg salátamixet is hozzá, úgy is finom volt!), majd a sajthoz adom, rászórom az almakockákat és a diót. Pirítóssal tálalom.
Még több saláta:
– Amerikai káposztasaláta (coleslaw)
dortimcsi mondta
Ez a saláta már akkor is tetszett,amikor csak véletlen került ki:D…Azt hiszem hamarosan elkészítem;)