Idara kérésének teszek eleget, aki szeretne Titeket kifaggatni a mosási szokásaitokról, illetve arról, hogy milyen gépetek van. :) Főként a kézi mosás érdekli, mert, ahogy írta:

Hiába van kézi program is a mosógépemen, a legtöbb felsőmet kézzel mosom. Voltak ugyanis pulcsik, amiket én már nem láttam ugyanolyannak a gépi mosás után, mint akkor, amikor kézzel mostam. Pedig 30 fok, kímélő és kevés mosószer, mindent megtettem. Nagyon finnyás vagyok ezen a területen is. Márpedig ha nem látom olyannak, nem veszem fel többé, akkor sem, ha mások tökéletesnek látják. Érdekelne, hogy milyen márkájú mosógépre esküsznek a többiek, esetleg van-e olyan, amelyiken nem 50 percig fut a kézi program.

Részemről csak a nagyon kényes dolgokat mosom kézzel, méghozzá így. Felültöltős, Indesit mosógépem van, most tavasszal volt 7 éves, soha semmi probléma nem volt vele. Leggyakrabban 30-40°C-on mosok, 30 illetve 90 perces programon. Folyékony mosószert, mosószódát, folteltávolításra perkarbonátot, Színfogót (most éppen öblítőset) használok. Egy szennyestartónk van, és a mosódobba való dobáláskor szortírozok, két nagy csoport van: világosak és sötétek. Szárítógépem nincs, a kád fölé van fúrva egy fregoli, azzal gazdálkodom. :) Félévente ecetes főzőmosással kezelem a gépet. Mosókonyhám sajnos nincs, de nagyon-nagyon szeretnék, és szerelmes vagyok a mosókonyhás képekbe. Az eddigi mosásos bejegyzéseim itt találhatók, minden egy helyen. :)