Párosítsd a szemüvegedhez a sminkedet!

Egy kis inspiráció azoknak, akik szeretnek játszani a szemüvegkereteikkel – merthogy ez is egy kiegészítő, amivel lehet variálni. A nagy szempilla, a hangsúlyos szemceruza, a fényes szemhéjfesték, és a különböző árnyalatú rúzsok is rájátszhatnak a keret stílusára. A képek a Maquia magazinból származnak, klikkre nőnek.

   

Kategória: Szépség

Hozzászólások

  • mondta

   A szempillád mindig ugyanakkora. A spirálozás nem hosszabbítja meg – egyszerűen arról van szó, hogy a töve sötét, a vége pedig világos színű a szőrszálnak, a spirál pedig az egészet befesti végig, ezért “hosszabbnak” tűnik, de milliméterre pontosan ugyanannyi, mint korábban. Spirálozás után pár percig még ne vedd vissza a szemüvegedet, hagyd megszáradni a festéket, és akkor nem keni össze a lencsét. Én addig szoktam megcsinálni a számat, pirosítózást, stb. Szerencsére a tükörig ellátok szemüveg nélkül is. :))

   • Amanda mondta

    Hát azért nem, mert egy kicsit hosszabbítja is a rárakódó festék, meg vannak ilyen speciális izék, amik rárétegeznek valamit, ami szinte hozzáépít egy kicsit (olyat már nem hazsnálok emiatt). plusz afelfelé göndörítés is több helyet igényel szerintem. Na meg kimerevíti, ezért jobban feltűnik, hogy hozzáér, lehet, amúgy is hozzáér, csak azt nem veszem észre… azt hiszem, ez lehet a megoldás. És igen, régen még össze is kente…:D arra azóta rájöttem, hogy hagyni kell megszáradni :))

   • mondta

    Szerintem egyébként is hozzáér, csak a merevség meg a színtelenség miatt nem érzed. :) Az már nagyon spéci festék, amiben rárakódó szőrszálak is vannak, hogy azáltal hosszabbodjanak.

 1. maris mondta

  SzemüvegkeretEIKkel? Örömtáncot lejtenék, ha csak egyetlenegy új szemüveget tudnék csináltatni :-D

  (És annak muszáj hordhatónak, sőt univerzálisnak lennie – csak a poén kedvéért nem tudok venni egy mókásat is -, bár általában azért a karakteres szemüvegeket kedvelem.)

  Azért egyszer talán a kontaktlencsét is kipróbálnám, bár attól tartok, hogy hosszú távon az vagyonokba kerül.

  • mondta

   Nekem két szemüvegkeretem van, ezeket hordtam az elmúlt 8 évben folyamatosan, illetve van kontaktlencse is, 30 napos, de főleg tavasszal-nyáron hordom (napszemüveg miatt), úgyhogy így egész jól kitart, 6 párat vettem több, mint 2 éve (tehát fél évi adagot), és most bontottam meg a 4. párat a múlt héten. :))

  • minimano81 mondta

   Én a lencsések táborát erősítem, és csak ajánlani tudom! Szemüvegem is van, tartalékba és esténként, de a lencsében sokkal szabadabban mozgok.
   Csak tájékoztatásképpen (amit én használok és ahonnan beszerzem): 6 havi lencse (=6 pár): 6-7e Ft/ fél év & ápoló folyadék 3eFt / 1 – 1.5 hó kb.

   • mondta

    Én gépezni nem bírok lencsében, úgyhogy elmenős programokhoz szoktam főleg betenni. Vannak időszakok, amikor nem használom sokáig, most megint rákaptam.

  • duszuj mondta

   Én is használok alkalmanként kontaktlencsét, főleg napszemüveghez, meg néha, amikor olyanom van. Először havi lencsém volt, ami 30 napig használható kibontás után – fél évre vettem, és kb. 1 év alatt fogyott el, de egy-egy pár lencsét csak kb 3-4szer használtam (mert egy hónap alatt nem volt többször kedvem lencsézni).
   Aztán elfogyott, és következő körben eldobható kontaktlencsét vettem, ami nagyon bevált! Egyszer használatos, nem a legkörnyezetkímélőbb megoldás, de cserébe nem kell tisztítófolyadékot venni (csomagolt lötyiből egyből a szembe, onnan egyből a kukába megy), szerintem egészségesebb is, mivel mindig friss, így kisebb eséllyel kapsz el bármilyen fertőzést (a tárolófolyadékok nem védenek mindennel szemben sajnos).
   Az ár egyszerre kicsit soknak tűnhet, de ki lehet fogni akciókat, és úgy már nem is vészes. Persze ha valaki gyakrabban használ lencsét, annak lehet nem ez a legjobb megoldás. Én egy éve vettem 30 pár eldobhatót, és olyan ritkán használom, hogy még mindig van belőle.

   • mondta

    A 30 naposról én úgy tudom, hogy 30 nap alkalmával veheted fel, nem felbontástól számít, és én így is hordom. Sőt, amikor csak 2-3 órát van benn, és nem 8-at, azt fél napnak számolom. Nem volt még így gond belőle, de tényleg praktikus az eldobhatós is.
    A tisztítófolyadékban én nem csak úsztatom, hanem azzal szoktam megtisztítani is (tiszta kézen tenyérben dörzsölöm, ahogy az optikusom tanította), úgyhogy nekem biztosan kellene venni az egyszerhasználatoshoz is, mert többet használok alkalmanként, mint amennyiben úszkál.

Szólj hozzá!

Házszabály

A kedvesség és a tolerancia alapvető errefelé. Ha úgy érzed, hogy a hozzászólásod nem olyan hangvételben íródott, ami ennek megfelel, inkább ne küldd el. Fenntartom a jogot a személyeskedő, rasszista, bunkó, stb. hozzászólások moderálására. Köszi a megértést. :)