...
Az Urban:Eve Farkas Lívia egyszemélyes blogmagazinja életmódról, egyszerű és praktikus dolgokról, amelyek szebbé teszik az életet.

Szereted az otthonodat? Lakásod a nyugalom szigete, minden stressz nélkül birkózol meg a házimunkával, és bevált módszered van arra, hogy hogyan tartsd fenn ezt az állapotot? Nem érted, hogy mit kell magyarázni a takarításon? Örülj neki! Ez a program ezek szerint nem Neked szól. :) Csináld továbbra is azt, amit eddig, és élvezd az otthonod!

Ha azonban van olyan terület, amiről inkább elfordítod a tekintetedet, vagy mély sóhajtásba kezdesz, hogy “jaj, még ez is”; ha a reggeleid kapkodva telnek, mert valami mindig elveszik; ha van olyan szekrényed, amiből megtámadnak a cuccok, ha kinyitod az ajtót; akkor lehet, hogy érdemes kipróbálnod az alábbi 30 napos tréninget. Einstein is megmondta, hogy őrültség az, amikor ugyanazt csináljuk újra meg újra, mégis elvárjuk, hogy más legyen a végeredmény. Próbálj ki hát valami teljesen újat! Vesztenivalód nincs. Ha nem jön be, maximum sóhajtozol tovább. :)

Az otthonnak egyetlen egy feladata van: hogy ki tudd benne pihenni magad. Ha prüszkölsz a portól, ha nem tudsz kényelmesen leülni a kanapéra a sok cucctól, ha nem találsz egy tiszta bugyit a reggeli rohanásban, ha büdös van — akkor nem teljesíti a feladatát. Ha éjt nappallá téve súrolod az ablakot, hogy csillogjon, mint a reklámban, ha gyomorgörcsöd van, ha beteszel egyetlen bögrét a frissen kitakarított mosogatóba, ha bűntudatod van, amikor használod az otthonodat, akkor megintcsak nem teljesíti a feladatát.

Mi a program célja? Takarítani kell, ez vitathatatlan, azonban nem mindegy, hogy mikor, mennyit, és hogyan. Az élet sokkal szebb és érdekesebb annál, hogy feleslegesen sok energiát és időt pazarolj a háztartás vezetésére. A program egyik feladata, hogy megtanítsa, hogyan tudod praktikusan és hatékonyan letudni ezeket a feladatokat a korábbi kapkodás és kampánytakarítások helyett, a másik pedig az, hogy egy olyan rendszert adjon a kezedbe, aminél nem probléma, ha kimarad egy-két (tíz-ötven) nap, mert bármikor bűntudat nélkül becsatlakozhatsz újra anélkül, hogy kiégnél. Nem cél, hogy tökéletes legyél, és nem kell háztartási robottá válnod. A rendszer lépésekre bontott feladatokkal dolgozik, ami azt is jelenti, hogy könnyen tudod delegálni a feladatokat, így bármelyik szakaszban bevonhatod a párodat, családodat is – a konkrétan megfogalmazott, időzített (pár perces) teendők mindenki számára egyértelműek lesznek, és nem jelentenek nagy, ijesztő, teljesíthetetlen követelményt. Az egésznek az a lényege, hogy több időd maradjon arra, amit valóban szeretsz csinálni!

Itt megtalálod a FlyLady program általam készített magyar változatához tartozó összes bejegyzést. A lent található program ilyen formában nem létezik angolul, hiszen nem puszta fordításról van szó. A módszer lépéseit 3 év gyakorlati alkalmazás után magam rendszereztem, ezután kibővítettem, a magyar hölgyekre (és urakra) nem vonatkozó elemeket kihagytam, és saját rendszerbe foglaltam, hogy egy egymásra épülő, bárki számára könnyen alkalmazható program legyen belőle.

Nagyon fontos, hogy az első két hétben lépésről lépésre haladj, hiszen ekkor építjük ki a rutint. A többi teendő akkor fog gördülékenyen menni, ha a rutinokat már szinte gondolkodás nélkül végzed.

A programot 2009. szeptemberében kezdtük, méghozzá egy hétfői napon, ezért a 3. héten lesz csúszás, ha Te nem hétfőn kezdesz. A zónázás mindig a hónap elején indul, ezért bármikor is kezdtél, ha elértél a program végére (a 24. napra), akkor csináld meg a zónázást bevezető hetet, utána pedig azzal a zónával folytasd, ami épp jön. Hogy az éppen aktuális hónapban melyik zóna mikorra esik, azt itt találod.

Ha bizonytalan vagy, olvasd el mások sikertörténeteit!

Első fázis – A rutinok kiépítése

sinklogo07sinklogo10

Második fázis – A hét napjainak feladatai

sinklogo19sinklogo16sinklogo17

 • Hétfő – 1 órás gyorstakarítás [megnézem]
 • Kedd – Tervezés & szervezés [megnézem]
 • Szerda – Antihalogató nap [megnézem]
 • Csütörtök – Küldetések napja [megnézem]
 • Péntek – Autó & táska takarítás; este randi [megnézem]
 • Szombat – Családi móka [megnézem]
 • Vasárnap – Belső tankolás [megnézem]

Testreszabás

Harmadik fázis – Zónázás

Ha bármilyen kérdésed felmerül, a bejegyzések hozzászólásában felteheted – minden hozzászólásról értesítést kapok, akármilyen régi bejegyzéshez is érkezett -, és szeretettel látunk a Facebook csoportban is!

MOTIVÁCIÓS HÍRLEVÉL

Nagyon szeretnék ott lenni mindenkinél és személyesen noszogatni, szurkolni rendrakás, takarítás, szortírozás közben, de sajnos nem lehet. A második legjobb lehetőség az e-mailes nógatás. :) Mostantól kezdve lehetőségetek van feliratkozni a Motivációs hírlevélre, ami azt jelenti, hogy 1 hónapon keresztül minden reggel kapni fogtok egy e-mailt az adott naphoz tartozó bejegyzés linkjével és egy kis szurkolással. Semmi extra infó nem lesz az e-mailekben, ami a blogon ne lenne fenn, csak egy kis plusz emlékeztetőről van szó, ami nagy segítség lehet kezdőknek (vagy újrakezdőknek) a program elsajátításában.

F E L I R A T K O Z Á S

A 30 napos program leteltével nem fogsz több hírlevelet kapni tőlem. Ha a 30 nap letelte előtt szeretnél leiratkozni, írj egy e-mailt, és töröllek. Az e-mail címeket harmadik félnek nem adom ki, és csak a Motivációs hírlevél leveleinek küldésére fogom felhasználni őket.

Szöveg és szerkesztés © Farkas Lívia – 2009-2013. Minden jog fenntartva! A szerző írásos engedélye nélkül másodközölni tilos!

Mi az urban:eve?

 Üdvözöllek a blogomon! Farkas Lívia vagyok, és 2008-ban indítottam az urban:eve-et azért, hogy egy helyen írhassak mindarról, ami foglalkoztat.
 Szeretem a gyakorlatias és kreatív megoldásokat, legyen szó életvezetésről, munkáról vagy az otthoni teendőkről.
 Ha most jársz itt először, és útbaigazítást szeretnél, kattints ide!

Itt olvashattál rólamIratkozz fel az INGYENES tavaszi inspirációs e-bookért! Minden hétköznap e-mailen kapsz összefoglalót az új bejegyzésekről.

Írtam egy könyvet is! :)

Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!
Útmutató azoknak a nőknek,
akiknek elegük van a toporgásból

Részletek | E-könyv

Rendeld meg!
Már megvan? Fotózd le! #ennelzoldebb

Találkozzunk!

Beszélgetések, előadások
Olvasótalálkozó piknik
Budapest, Margitsziget
2014. április 26. szombat, 15:00
Részletek

Dedikálás a Könyvfesztiválon
Budapest, Millenáris
2014. április 27. vasárnap, 15:30
Részletek

Kreatív Időgazdálkodás Tanfolyam
Rayher Centrum, 1085 Budapest, József krt. 36.
2014. május 18. 10:30-15:30
Itt jelentkezhetsz a tanfolyamra!

Ti mondtátok

Szuper a könyved! Ezt egy önsegítő könyveket faló nő mondja. A tied jobb, mint amiket olvastam, mert eddig csak a tiédre mozdultam meg. Minden akadályra megadtad a megoldást, így könnyű lesz motiváltnak maradni.
H. Zita
Hosszú és bonyolult lenne megfogalmazni, hogy mi mindent indított el bennem a blogod és a könyved is. Az élethez való hozzáállásod kapaszkodót ad és élni segít.
F. Kitti
Én úgy érzem, hiánypótló lett ez a kötet, kellemesen csalódtam, mert én olyan Coelho-s, Müller Péteres könyvet vártam, de helyette hús-vér, emberi gondolatokat, igazi, használható életmódbeli tippeket kaptam. Köszönöm, hogy megírtad! És azt is, hogy végre egy magyar könyv, ami nincs tele helyesírási hibákkal. :)
kahlan
Inspirál, lendületet ad és végigkísér a folyamaton: mindezt nem kioktató stílusban!
N_Enn- moly.hu
Sokkal mélyebb könyv, mint az első olvasatra tűnik. Ezért még egyszer át kell olvasnom tüzetesebben, minden egyes szót újrarágva.
P. Veronika- moly.hu
Mióta ismerem a blogodat és elolvastam a könyvedet, megtanultam az időmmel gazdálkodni, és takarítani, és mindehhez csupán papír és ceruza kell, és porrongy. :) De Nélküled nem indult volna el semmi!
M. Márti
A könyv egyedülállósága számomra főleg abban mutatkozik meg, hogy ez egy „magyartól magyaroknak magyarul”, pozitív, segítő, könnyen megérthető, mellébeszélés mentes könyv, és széles körben elérhető.
Lione- moly.hu
Nagyon jól felépített, jó stílusban megírt, szórakoztató, inspiráló, megnyugtató, tettekre serkentő a könyved! Én elsőre még csak végigolvastam és jól belefirkáltam, mert megengedted :) aztán elkezdtem a feladatokkal foglalkozni. Már az első feladattól olyan jó kedvem lett!
T. Lilla
Ha pontosan le akarnám írni, milyen nekem a blogod és a könyved, azt mondanám: mint a drog. Meg kell kapjam a napi adagomat azért, hogy azok a pozitív energiák, amik áradnak belőled - a lényedből, a szavaidból -, töltsenek fel, vidámítsanak, energizáljanak engem. Amióta rátaltam a blogodra, más lett az életem, és változtam én is. Bár még függő vagyok (urban:eve függő), nem megyek elvonóra, mert jó a változas, jól érzem magam.
Melcsi, Romániából

Belépés

Ezek vagytok ti!

Eseménynaptár

   április  2014 »
HKSCPSV
 123456
78910111213
14151617181920
2014. április 20., vasárnap
 • Húsvét
  Kezdés: 0:00
  Vége: 2014. április 21., hétfő - 0:00
21
2014. április 21., hétfő
 • Húsvét Hétfő
  Kezdés: 0:00
  Vége: 2014. április 22., kedd - 0:00
2223
2014. április 23., szerda
 • Pop-Up Divatbemutató
  Kezdés: 20:00
  Vége: 2014. április 23., szerda - 21:00
  Helyszín: Kárpit Café - Budapest VII. Wesselényi u. 12.
  Leírás: A Budapesti Divatiskola és a Forrai Művészeti Szakközépiskola tervezőinek modelljei egy különleges bemutató keretében, az utcán vonulnak fel.
242526
2014. április 26., szombat
27
2014. április 27., vasárnap
 • WAMP designvásár
  Kezdés: 11:00
  Vége: 2014. április 27., vasárnap - 19:00
  Helyszín: Budapest, Erzsébet tér
  Leírás: http://www.wamp.hu - a belépő 500 Ft
 • Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál
  Itt velem is találkozhatsz!
  Kezdés: 15:30
  Vége: 2014. április 27., vasárnap - 16:30
  Helyszín: Millenáris, Budapest, Kis Rókus utca, Magyarország
  Leírás: Dedikálok a Bookline standjánál! :)
282930 

Az Urban:Eve Blog
a Sigma Beauty hivatalos partnere.


2014. áprilisi kód: SPRING2014
Ha ezt megadod a rendelésedkor, 10% kedvezményt kapsz a végösszegből!
A Sigma EU-n kívülről postázza a csomagokat, rendelés előtt
nézz utána a hatályos ÁFA- és vámszabályozásoknak!

Statisztika

Nyitás: 2008. február 03.
Összes egyéni látogató:
Bejegyzések száma: 2,793